Isabella: dagens ridpass




Isabella: blev ju nästan fint




Isabella: helt sinnessjukt

Jag sitter och läser kommentarer som ni skrivit in hit och helt ärligt får man nästan en tår i ögat! Världens bästa ni hurni! Utan er hade vi verkligen inte haft kvar denna blogg som från min sida varit helt värdelös sista dagarna. Men det är så här att jag har inte haft tid, varit med kompisar och jag kan inte säga till att jag måste låna ha en dator för att blogga, tyvärr. Har iallafall varit i på city festivalen HELA helgen. Sett artister som nause, Oskar lindros och John de sohn. Bästa helgen på läääänge!

Nu sitter jag i stallet och precis mockat för att det hade varit översvämning inatt så att allt spån var helt plaskblött. Började då även tvätta och ska strax städa skåpet och rida, hästar är bäst!

Min bästa ponnybus❤

Bjuder på bilder ifrån helgen, YEAH




amanda: myser

Idag är en sån dag som man bara vill ligga under täcket och kolla på film hela dagen. Knappt gå upp för att äta, då ropar man helst på mamma så hon kommer med mat ;) men icke sa Nicke. Jag har varit nere på byn under förmiddagen och nu är jag & milo hemma och myser. Ska till stallet senare för att rida ettan, ska bara samla lite krafter först. Hörs sen!




amanda: kortfilm från Kos




amanda: en liten tanke bara

Det här med att blogga... Det är svårt. Att alltid kunna leverera bra inlägg, som ni vill läsa. Att alltid tänka på att "nu måste jag ta nya bilder till bloggen". Att alltid försöka vara aktiv i ett kanske kaotiskt liv. 
 
I början på den här bloggen satt jag & bella och skrev HELA tiden, HELA tiden pumpades bloggen med långa, tänkvärda inlägg och jag kan garantera er att det märktes på statistiken. Och det är ju så, ju hårdare du jobbar som bloggare, desto mer läsare får du, eller hur? Du kan inte sitta och skriva ett "hej idag ska jag rida på brunte hejdå" inlägg varenda dag och vara nöjd med det och vänta på att alla hundra läsare ska trilla in. Du måste synas, du måste kämpa för det. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag vet tyvärr inte längre hur jag skall hålla kvar er. Eller rättare sagt, VI ska göra. Jag fortsätter dag ut och dag in att logga in här, ser hur ni klickar in er här varenda dag och jag får panik. Nu ska jag inte låta som att jag är desperat efter flera hundra läsare haha men jag vill ju att ni ska tycka om att klicka in här, se fram emot att se vad vi publicerat för inlägg idag. Känna att NI är delaktiga, det här är inte vår blogg, det är även ER blogg, därför försöker vi ju ganska ofta fråga vad ni vill läsa för något. Jag försöker varva hästinlägg med vardagliga inlägg, för det är sånt jag vill läsa om på andra bloggar.
 
Jag vet inte om det är något speciellt ni vill att vi ska göra för att få vår blogg bättre, för det går alltid att göra något bättre för bloggen är låångt ifrån perfekt. Men eftersom ni stannar kvar så fortsätter jag väl som jag alltid gjort..... eller..?
 



amanda: shopping från Kos

Köpte lite grejer från Kos och från Tax Free. Kommer inte ihåg hur mycket grejerna kostade och inte vart man kan köpa eftersom jag köpte där borta men ja, jag vet att det går att köpa Victoria Secret grejer HÄR.
 
Alltså om ni funderar på att klicka hem en sån här så köp den här lukten. Den är gudomlig!
 
Två nya parfymer.
 
Och även en ny väska som jag ska dra med mig fram och tillbaka till skolan osv. Sen kunde jag inte motså att köpa en matchande plånbok ;)
 
 



Isabella: inte lust

Inte lust och inte tid. Vi hörs imorgon!




amanda: förfärligt

Behöver jag säga nånting om bilden? Nej skulle inte tro det. Dags att sätta igång att försöka rensa upp allt, jag som bara ville ligga i sängen hela dagen :(




amanda: mot ölfotboll!




amanda: jag är tillbaka!

Heeeeej! Har ni haft det bra?! Själv har jag njutit så in i bomben att ha semester. Semester från allt, alla, bloggen, hästarna.... Det behövs! Men nu är jag här igen, med nya tag. Hästen ska tränas stenhårt hela sommaren (men såklart lite semester hon också) för att vara redo för höstens alla tävlingar! Ska bli superkul.

Igår firade vi Daniella på kvällen, badade, lekte lekar och åt massa fika! Dock var jag helt slut då jag flugit halva dagen. Helt sjukt att jag var i Grekland på morgonen och sen i sura på eftermiddagen? Jaja vi tog lite kort därborta iallafall, jag hatar att ta med mig kameran så därför blev det inte så mycket men ni kommer få se dem senare. Idag då.... Ska eventuellt iväg med mamma & pappa och kolla ölfotboll men vi vet inte riktigt vart dom håller hus så får se hur det blir med det. Annars ska jag bara vara hemma, jag är helt slut i både huvud och kropp.




amanda: ärevarv

Här är även ärevarvet från Fagersta! Ryser när jag ser detta. Lavendel älskar ärevarv, jag med haha.... Åh.
 



amanda: GRATTIS DANIELLA♥

Idag fyller min brother in crime hela 18 jävla år!!!! Åhh grattis gumman♥ Jag vet att du jobbar hela dagen idag, men ta det lugnt. Jag kommer ju hem idag, som tur är! För din 18-årsdag tänker jag INTE missa. Vi ses ikväll ;)
 



Isabella: city festivalen

Vi hörs imorgon babeeees




amanda: film

Här kommer filmen från tävlingen. Tänkte även utvärdera lite samtidigt. Jag ska vara ärlig, det kändes skitbra på framridningen, vi (alltså jag & jossan, lagledaren) försökte få henne lite taggad, fram för skänkeln. Jag trodde att hon inte skulle dö sådär på banan som hon alltid gör eftersom det var utomhus denna gången men alltså herregud... Min känsla har aldrig varit sämre! Jag var sååå nära på att höja armen och utgå. Och när äntligen programmet var slut så var jag totalt krossad. Min sista ponnytävling och det går SKIT. Jag grät när jag gick ut från banan. JAG, som aldrig annars gråter, GRÄT. Usch jag var så jävla besviken, besviken på mig själv, på Lavendel, besviken att jag kanske gjort så att laget inte kommer placerat. Ja allt. Skrittade till ridhuset, travade av henne och skrittade ut en liten bit för att hon skulle få bort flåset. Precis när vi är påväg bort från anläggningen, jag & lavendel, så hör jag att de ropar ut mitt resultat i högtalaren. Och jag börja grina igen, den här gången av glädjetårar. Vår sista tävling, en LB:1 och vi får 67,93%!!! Alltså helt galet. Även fast det kändes katastrofalt så såg det bättre ut än vad det kändes. Som sagt, det räckte till en tredje placering. Sååå stolt, vi har inte kommit hem en enda tävling den här tävlingssäsongen utan en rosett, hur grymt är inte det?!
 



isabella: haghändelsen

Varför det blivit så här att vi varit tvungna och byta hage är för att diddi har blivit för fast i sin hagkompis maggan. Aldrig varit med om något sånt här men diddi klarar sig knappt utan henne. När maggan går ut innan diddi får diddi panik inne i boxen och håller på och klättrar över boxväggen typ. Igår stog hon på gången medans vi tog ut maggan och diddi ställde sig så högt på bakbenen så hon höll på och sno in frambenen i linorna som sitter på gången, och efter det rymde hon. så från och med nu står diddi i egen ganska liten hage där hon får gå nu ett par veckor så hon ska sluta med dessa dumheter! hoppas på att det går!!♣
 



isabella: haghändelsen

Varför det blivit så här att vi varit tvungna och byta hage är för att diddi har blivit för fast i sin hagkompis maggan. Aldrig varit med om något sånt här men diddi klarar sig knappt utan henne. När maggan går ut innan diddi får diddi panik inne i boxen och håller på och klättrar över boxväggen typ. Igår stog hon på gången medans vi tog ut maggan och diddi ställde sig så högt på bakbenen så hon höll på och sno in frambenen i linorna som sitter på gången, och efter det rymde hon. så från och med nu står diddi i egen ganska liten hage där hon får gå nu ett par veckor så hon ska sluta med dessa dumheter! hoppas på att det går!!♣
 



Isabella: DÖÖR AV LÄNGTAN




Isabella: diddi

Åker ner till stallet och ser till att diddi inte river hela hagen eller står och väver, efter det när jag kommer ska jag sätta mig vid datorn och skriva om hela denna "haghändelse". Vi hörs då! :*




Isabella: hela havet stormar

Efter en helt otroligt stressig dag ligger jag nu i sängen och ska sova! Diddi fått lov och bytt hage för hon kan inte stå med Maggan längre så då var jag tvungen och mocka ut den nya hagen så hon får en fräsch en. Mockade även ur bädden och fixade i ordning allt! Nu ska jag sova och från och med imorgon börjar ett helt nytt liv alá Bella ska ni veta! RUN FOR LIFE!

Imorgon ringen klockan klockan 9 och då drar jag ut och springer. Efter det ska jag hem och städa och greja lite till klockan 12 ungefär för då ska jag ner till stallet och fixa diddi, lektion för Boel kl 14.00. Efter det drar jag vidare mot city festivalen med bästa vän, hela dagen 100% fulländad! LÖÖÖVE ❤




Isabella: 1337

Om allting fortsätter i denna riktning, är vi kavlade till eliten i vår ❤




Isabella: JOBBA JOBBA

Ny mockad ny hage och all bädd borta, skööööönt!




amanda: bilder från tävlingen

Finaste ponnyn någonsin. Åh hon är så bra så ni anar inte! Fatta att hon är en c-ponny och jag är ändå 165 cm lång, bär hon upp bra? Jaaaa! Sen är hon absolut inte världens mest lättridna ponny, långt ifrån. Du måste lära känna henne och kunna ALLA hennes knappar, annars kan du ju tacka för dig och vända på klacken.
 
 
 



Isabella: heja heja

Ja herregud. Trött så det svider i ögonen, bränner så det skriker i kroppen från gårdagens solning, men ändå är jag uppe först och har utsläpp av hästarna. Tänkte fixa allting ordentlig idag, mocka ur bädd och massa sånt. Det spöregnar ute och då är det bara mysigt och hålla på och greja i stallet. Smörja och allt och även hinna rida! Ska rida igenom LA:P1 som måste tränas nu för att jag måste ju försöka kvala upp till eliten ;) vi hörs under dagen! Planerat ett lite roligt inlägg till er sen så håll utkik!!




isabella: VARIATION ÄR VIKTIGT!

Tänkte ta upp ett ämne jag länge funderat på att skriva om, nämligen det här med variation.
Jag tänker utgå från mina egna exempel med Diddi och om varför jag tycker att det är så viktigt att hästen får variera utrustning och ridställen m.m

diddi är jätte jätte känslig. Hon är ibland så känslig så man blir irriterad typ, haha. Hon fick ju ett jätte sår i munnen i vintras och var tvungen och gå på hackamore. Diddi verkligen älskade hackamoret och tyckte det var jätte skönt, men även där fick hon skav av själva hackamoret. Men som sagt så ska man ju försöka byta bett så ofta man bara kan, och det försöker jag med så gott jag kan. Diddi har gått/går på tvådelat, tredelat (både tunt och tjockt), pelhams babystång och hackamore. Hur gör ni? varierar ni er något med bett, utrustning överhuvudtaget? kommentera gärna så jag får höra! 

 
 



amanda: Kreta 2011

Här är flera bilder från en annan resa, till Kreta år 2011.
Min fina pappa som är en stöttepelare, jag älskar honom något fruktansvärt...
 
Visst är hotellet fint? Havet precis utanför och allt!
 
Jag och mor min körde vattengympa varenda dag hahah, det var faktiskt superkul!  
 
Sen kom det en hund också, det är ju så många hemlösa hundar där så det är tragiskt! Men den här ville jag ta hem! Måste ha varit en valp, den var superbusig haha.
 
 



Isabella: åh vad underbart

Sverige bjuder faktiskt också på kanon väder! Medans jag badar och har det gött står diddi i hagen och får vila idag. SOMMAREN ÄR BÄST!

https://cdn1.cdnme.se/3995368/6-3/pic_51c96db99606ee616d36f28a.jpg" class="image">




amanda: JAG ÄLSKAR LIVET

Saknar alla hemma, saknar att blogga, saknar min hund mer än allt❤❤ vi hörs på fredag! Har det iallafall bäst här borta.




Isabella: tillbaka hemma igen

Tillbaka, samma gamla sura rf. Ska strax rida diddi, ett ordentligt pass så får hon vila imorgon. Mamma fixar henne så jag behöver bara rida så det är ju skönt efter denna dag! Pust ;)




amanda: bästa laget

Måste bara visa den här bilden.... Det är på vårt lag den här våren. Om jag ska vara ärlig så är det här det roligaste laget jag tävlat med! Ryttare som peppar varandra, glädjs åt varandra, engagerade vuxna och superfina ponnysar. Och ser ni en sak? Vi har fyra ponnysar och alla med olika färger ;) Det är ju faktiskt inte så vanligt vad jag vet? De flesta är ju antingen fuxar eller mörkbruna. Här har vi från vänster, Diddi (fux), Musse (vit? skimmel? vet inte haha), Lavendel (skäck) och Madonna (Isabell). Sen har vi även haft en reserv med, en ridskoleponny som fått hoppat in men jag har tyvärr ingen bild på honom men han är rödskimmel.
BÄSTA LAGET SURAHAMMARS RF 
 
 
 



Isabella: hmm?

Nytt ridhus, ny anläggning, vad gör jag här? Fundera på det ett tag ni ;)




amanda: Rhodos 2010

Tänkte bjuda på lite bilder från andra resor som vi gjort, det här var år 2010 i Rhodos↓ Detta hotell var vi på 2 år i rad haha, men det är SÅ bäst! Jag ska lätt åka dit igen. Vi var där tillsammans med ett par vänner så det var superkul.
 
Såna här åkte vi, livsfarliga!!!
 
Kolla vad brun jag var!↓ Lätt att jag ska bli två gånger brunare den här resan ;)
 
 
 
 
 



Isabella: sämst

Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt! Sämst uppdatering men jag har faktiskt inte alls varit hemma. Stallet igår, red världens bästa pass för jossan. Hade stalljour och efter det direkt iväg till Wilma! Jaja igår badade vi och hade as kul, inte så mycket mer och säga och de. Precis vaknat och idag ska jag verkligen gottgöra gårdagen!

Ful bild från igår




Isabella: as tjock




amanda: min favorit-ridskolehäst?

Önskeinlägg.

Åh jag behöver inte fundera en sekund på den frågan, helt klart min älskade Molly. Jag rider ju inte längre på ridskola eftersom jag har möjligheter att rida på privathästar och det är så mycket mer givande tycker jag så jag kommer inte ens ihåg senast jag satt på en ridskolehäst... Men min älskade fjording Molly, en ponny med så mycket personlighet! Mollanbollan fyller hela 21 år iår, gamla gumman men lika pigg är hon för det! Ni ska se henne hahha, barnen får knappt stopp på henne. Vi har gått igenom så enormt mycket tillsammans, det var på henne jag startade min första lokala tävling någonsin och vi kom delad 7a av 13 starter, gud vad stolt jag var då kommer jag ihåg haha! Jag ramlade av Molly minst en gång i veckan, antagligen för att jag var så jvla kass haha... Jag hoppade barbacka utan händer med henne, jag hoppade ur en dressyrbana med henne (haha!) och jag kommer aldrig glömma alla mina minnen med henne♥ Jag är nu alldeles för stor för henne fast hon dock skulle klara av att jag red men det känns så fel bara, hon är ju trots allt bara 3 cm mindre än Lavendel men det är annat, för Molly är ju som sagt 21 och Lavendel är bara 12. 
 
Jag har enda sen år 2006 sagt att när Molly är redo att bli pensionär, är det jag som står på ägarbeviset och jag står fast vid det nu år 2013. Det är hos mig och ingen annan hon ska få tillbringa sina sista år, min älskade ponny. 
 
 



Isabella: WOW

Min ponny hon kan hon! JÄKLAR vad fin hon var idag, helt amazing!! Inlägg kommer sen, nu ska göra massa stalljobb.




Isabella: ⭐⭐⭐




Isabella: SÅ MÄTT

Aldrig varit såhär mätt förut, ätit WAY TOO MUCH FOOD! Ska städa iordning lite på mitt rum och sedan lägga mig i sängen och bara ta det mer en lugnt. Har ni något önskeinlägg eller något så har ni mer än en möjlighet och kommentera den nu.




amanda: Diamond Girl

Såhär ser Ettan ut i dagsläget. Alldeles för tjock. Hingstnacken är hon "född" med, alltså hon är byggd så. Hon har inte så mycket rumpmuskler, än.... Men med rätt träning så kommer hon bli såå snygg, jag lovar. Det här är en häst med power, utstrålning. Hon FÅR blickar på tävlingar, min snygging ;)
 



Isabella: rubrik

Hej allihopa! Mår alla bra? Jag har ju mått bättre men man lever ju bara en gång. Idag ska diddi ridas, och imorgon är det jossan träning. På söndag ska jag även iväg till bästa och ha det mys! Men nu får ni ha det bäst bästa ni ❤




amanda: bästa stallkompis?

Önskeinlägg.
 
Jag kan inte säga att jag har "en bästa stallkompis". I mitt stall umgås vi väldigt många och alla kan fråga alla om hjälp. Men såklart, som i alla situationer skapas "grupper" och i stallet är inget undantag. Grupper skapas efter hur man är som person, vilken ålder man är i osv osv. Vi som umgås mest i stallet är i genomsnitt lika gamla och har hållt ihop sedan vi var 8/9 år och vissa ännu längre än så! Men såklart har jag min brother in crime, daniella, som jag alltid är med. Vi rider ofta tillsammans för vi tycker det är roligare med sällskap när vi rider och vi går i skola lika länge osv vilket gör att det passar bra! 
 
Så, ingen nämnd - ingen glömd, men jag är otroligt glad över att vara i ett stall med så många ungdomar. Det är otroligt mycket roligare än om det bara skulle finnas tråkiga vuxna ;)
Sen finns det folk som jag bara skulle vilja sparka ut dom med huvudet före men det är ju tyvärr omöjligt, men om vi säger såhär 90% av alla människor som är i vårt stooora stall är bra. 
 
 



Isabella: GLAD MIDSOMMAR




amanda: här kommer jag bo i en vecka

Kom på att jag inte visat hotellet som vi ska till! Hotellet heter Kipriotis Village och ligger i Kos. Kos är en ö utanför Grekland men som tillhör Grekland. Vi har aldrig varit på den här ön förut men vi har varit på Rhodos 3 gånger och Kreta 3 gånger. Jag är helt förälskad i Grekland, maten, värmen, folket. Allt! En vacker dag ska jag vara bosatt på någon av dessa öar, helt klart.
Visst ser det fint ut?!
 



Isabella: trevlig midsommar (?)

Trevlig midsommar, om man nu säger så? Ha det BÄST och va med familjen och ni andra, tänk på att det är en dag imorgon också! ❤




Isabella: morgon pigg

Påväg till stallet för uteritt med Sara. Skönt och komma ut och rida och slippa alla väggarna eller staket. Inte alls avundsjuk på amanda med jag åker ju snart två veckor till Spanien med bästavän så ;)




amanda: greece here i come❤❤❤

Hej på er! Det här blir mitt sista inlägg innan vi åker för sitter på terminalen just nu och vi får om ca 30 min stiga på flyget. Jag gjorde videoblogg igår kväll med Emma men videofyme fungerade inte? Så tyvärr. Men iallafall det ligger tidsinställda varje dag och om jag får möjlighet till att slänga in en liten hälsning så gör jag såklart det! Ha det bäst nu alla ni, så hörs vi om en vecka❤ kram




isabella: bloggZ

Bloggar? serri vad fastnar ni för för bloggar? jag tänkte ge er 5st tips på vad man nästan måste ha i sin blogg för att iallafall jag ska läsa den, here we go ;)

*Vilktigt tycker jag är att ha varierande inlägg, alltså inte bara "dagens outfit" eller bara "dagens ridpass", variera det med videos och massor med annat!

*Vara en bra förebild. det spelar ingen roll om man har 10läsare eller 122200 läsare, det är faktiskt någon som läser och snappar upp allt du skriver.

*Publicera inte onödiga inlägg, men absolut inte för lite inlägg.

*Låt bloggen vara med i både motgång och framgång, det gör allting mycket mer levande istället för att bara skriva det possetiva. Ta alltid fram någon possetivt men tänk även att lyfta fram det ni måste göra bättre.

*Ha attityd och visa vem du är! det kommer bloggen väldigt långt på.

 



Isabella: inlägg

Helt slut och riktigt trött. Ska strax in och skriva inlägg till er, några idéer faktiskt! Puss❤




amanda: fullt upp!

Håller på att packa för fullt, både till mig och hunden som ska vara hos min mormor medan vi är borta! Jag älskar att packa, men dessvärre är det när man kommer hem och ska packa upp... min resväska brukar bli liggandes i 2 veckor innan jag orkar göra något ;) Jaja, tidinställda ligger varenda dag när jag är borta, bra va??? Håll utkik för jag tror ni kommer gilla det, massa filmer blandat med långa inlägg, kan inte bli bättre? 

Men nu måste jag fortsätta, ska ut och hinna måla huset en stund också.... Pengar pengar pengar!!! 
Ikväll ska jag även åka ner & rida Ettan, min lilla häst, kommer sakna henne!
 



Isabella: bästavänner

Den ända jag kan lite på ❤




Isabella: oj då

Strax ner till stallet och börja fixa och greja för ett pass för jossan. Först lite käk bara, förlåt amanda men det blev ljust bröd och skinka ✌ haha ;)




amanda: namnam

Den här frukosten laddade jag upp med imorse! Inte ens hungrig nu bara för att jag blev så mätt av BRA saker som håller i flera timmar, känns bra. Det ÄR otroligt viktigt att tänka på vad vi stoppar i oss, vi "sportsmän" (och alla andra också såklart men ni förstår). Om vi ska orka rida, mocka, bära tunga hökassar och/eller vattenhinkar i flera timmar krävs det att vi stoppat i oss rätt saker och mycket. Du kan inte orka göra alla dessa grejer med en liten fjuttig macka med vitt bröd, det går inte. Eller jo klart det går, men mår du bra av det? Nej det gör du inte, det slår jag vad om att den som säger att den klarar sig flera flera timmar med hårt arbete och endast ätit en liten macka innan ljuger, alla gånger. ÄT RÄTT & ÄT MYCKET. 
Och alltså vattenmelon, kan det blir mer sommar?! Kommer äta ihjäl mig på det i Grekland! Frukost, lunch & middag, mmmm ;) 
 



Isabella: JW hjälmen

Som ni vet köpte jag ju en ny hjälm, John whitaker hjälmen. Igår såg vi på den och såg att hela skärmen är sne, vi ringde till skara hästsport och får skicka den dit och sedan få en ny. MYCKET BÄTTRE! Blev faktiskt riktigt missnöjd när jag såg att hjälmen var sne men det fixade ju sig på ett bra sätt! Kolla in hjälmen liksom, totalt sne :/




Isabella: sommar❤




Isabella: bilder




Isabella: riktigt förbannad

Jag trodde helt annat om dig!! Åh nu blev jag riktigt besviken. Aldrig mer detta, håller mig till dom bästa i NULÄGET istället.




amanda: såhär möter jag världen idag




Isabella: kvällen

Precis kommit hem från att ha varit ute hela kvällen. Träffade några kompisar och hade det inte så speciellt kul, men ändå rätt nice och släppa väggarna hemma och dra ut. Imorgon har jag sovmorgon så jag tänkte försöka sova riktigt länge så försöker väl vara vaken riktigt länge :) imorgon ska jag träffa en otroligt otroligt saknad vän och det ska verkligen bli roligt! Redan planerat att vi ska käka pizza och skratta natten lång eller hur brukar de vara? ;) nu ska jag plocka iordning lite här inne och sen glo någon film typ, bara jag ICKE somnar!




Isabella: HÖJDREKORD

Hejsan! Lovade ju utvärdering av ridpasset idag så här kommer det.

Diddi låg riktigt bra i handen, var kalas i båda varven så då tänkte jag att jag börjar köra på lite över bommarna. Diddi tyckte det var jätte kul och jag med så något seriöst av det hela blev det ju verkligen inte. Sedan la vi upp en liten bock som jag hoppade över och diddi blev helt överlycklig! Så kul tyckte hon art det var, och hon var så duktig så vi höjde upp den lite och det kanske va, 50cm. Det var verkligen jätte kul! Så absolut att i ska blanda in hoppning/markarbete i våra scheman framöver!




amanda: avskrittning




amanda: just nu

Kanske skulle blivit målare istället?;)




amanda: no words




Isabella: gårdagens ridpass

Nu, nu när det är slut på tävlingar och sommarlov så ska jag och diddi ha det bäst. Vi ska absolut inte jobba i någon uppvisningsform förutom när jag tränar för jossan, vi ska rida ut mycket och vi ska blanda väldigt lätt arbete med väldigt ordentligt jobb!

Igår red jag ett markarbetespass. La upp 2st bommar med 14meter imellan och tänkte ligga och rulla på de. Började med bara en bom som jag travade/galopperade över, eftersom diddi tycker inte alls om att hoppa. Men igår tyckte hon att det var svin kul, hon hade öronen framåt och det var verkligen obeskrivligt kul! Kunde rida på det normala, 4galoppsprång imellan, kunde även öka upp till tre och klämma in 6. Underbara häst ❤

Idag tänkte jag fortsätta lite samma arbete. Det diddi behöver är GALOPP! Vi jobbar ju otroligt mycket i trav eftersom det är ju mycket trav i dressyr så hon behöver stärka galoppmusklerna. Vi ska idag då galoppera och kunna öka och kunna minska och jag tänkte även fortsätta lite med bommarna och kunna hitta jämnheten imellan. Värdering om passet kommer ikväll!




amanda: godmorgon....

..... det enda jag hunnit gjort idag är att gå en lite längre promenad med hunden, känns inte alls bra. Vill hellre gå upp tidigt och få mycket gjort, men jag orkade verkligen inte gå upp imorse när klockan ringde så jag somnade om, helt enkelt. Men ska snart slänga på mig lite skitkläder och gå ut och måla några timmar innan jag drar till stallet. Två hästar ska ridas idag, Eddy & Ettan. Jag rider först Eddy kl 18 och kl 20 är det Ettans tur. Livet som hästtjej ;) Men det är såhär jag vill ha det, året runt. Rida varenda dag & träna. Min dröm skulle vara att äga två fina storhästar som tränas stenhårt för att komma upp i klasserna. Mmmm drömma kan jag ju... Tyvärr vet jag redan nu att jag skulle tröttna, SÅHÄR snabbt ;) Ärligt, jag har inte det intresset för hästar. Det är ju synd men på något sätt har jag "växt" ifrån det. Nu satsar jag på att äga en storhäst och så får vi se vart världen tar mig. Nej men gud vad det här inlägget spårade ut haha, nu lär jag sätta fart! Igår började jag förresten högen med tidsinställda inlägg och ska försöka få tid idag att fortsätta för jag är långt ifrån klar.
 



Isabella: tandläkaren

Riktigt trött, men att äga hästar är ju inte det lättaste när man vill sova och hästarna ska ut. Klockan ringde vid 8 och då klev jag upp och drog en vända till stallet och släppte ut alla och gick en PW runt spåret påvägen hem. När jag kom hem nu käkade jag frukost och duschat så nu sitter jag här och väntar på pappa. Tandläkaren idag då, vill bara få ut denna jäkla tandatällning nu! Men nu måste jag borta tänderna, vi hörs!




amanda: men vad fan är det här....

Det här var sista gången. Hädanefter litar jag endast på mina familjemedlemmar, behöver inte säga mer. Jag skäms, jag skäms på riktigt. Tacka gode Gud att jag åker iväg på fredag - lämna allt och alla. Helst skulle jag behöva vara borta i flera månader men man kan ju inte få allt här i livet.




Isabella: bara för ni är bäst ❤

Follow my videofyme @ Isabellajonsson




amanda: utvärdering Fagersta RK

Jag har alltid, sen jag började tävla, gillat Fagerstas anläggning. Det är fräscht, stort och modernt. 
 
Positivt: Två ridhus. Stor paddock. Mycket bra parkering (på grus vilket gör att man aldrig kan fastna med transporten och även nära till allt!). Bra caféteria med olika alternativ till mat. Trevliga funktionärer.
 
Negativt: EQUIPE! På den här tävlingen användes inte Equipe Online vilket gjorde det supersvårt att hålla reda på om man var placerad eller inte. Till slut kom det en resultatlista i trä men det sköttes inte så bra. Underlaget i ett av ridhusen, vi hade sånt förut i vårt ridhus men vi bytte snabbt. Det är hårt och fastnar i hästarnas hovar och det sitter som STEN.
 
Men övrigt är Fagersta en riktigt bra plats att tävla på! Jag trivs alltid där och det är ju en viktig sak när man ska tävla tycker jag, för om jag blir irriterad på anläggningen kommer jag ju rida som en kratta också och då blir hästen okoncentrerad osv osv. 
Bild på deras stora ridhus, stort & ljust men underlaget är INTE bra! Jag och Lavendel i mitten.
 



amanda: världens bästa lavendel

Efter att ha mobilbloggat sen den 4 juni är det otroligt skönt att låta fingarna dra över tangenterna. Inläggen blir så mycket mer planerade och välgjorda. Håller på att ladda in alla bilder och filmer från lördagens tävling så de kommer komma i omgångar så ni har något att se fram emot. 
En av alla bilder. Snyggare ponny får du leta efter. Hon är en stjärna, ärligt talat!
 
 



Isabella: åh

Hej, just nu har jag precis kommit hem. Varit iväg och käkat glass och känner mig som en jätte typ, haha. Ska plocka i ordning på mitt rum och packa alla saker som ska till pappa och sedan åka till stallet. Diddi ska ridas och duschas av all lera och piffas till lite. Men nu måste jag börja fixa! Om ni är snälla får ni videoblogg ikväll ;)




amanda: måndagsplaner

Ska upp och äta frukost nu med Daniella, sen vinka av henne för hon börjar jobba idag! Själv är man ju arbetslös.... Men ska måla på huset i några timmar = pengar tills Grekland! VI ÅKER NU PÅ FREDAG, helt jävla galet. Ska sätta mig ner senare idag och påbörja högen med tidsinställda, om ni har några mer förslag så kommentera, ju mer förslag desto bättre uppdatering under nästa vecka!




Isabella: jaaaa

Hej på er! Vaknade runt 11 idag och just nu sitter och tittar på tv. Ska strax städa i ordning här och sedan dra vidare mot stallet, och min bästa häst som ska få ridas idag nu.

Helt seriöst så har jag så jäkla slut på idéer och blogga om så det är pinsamt? Jag har inte en ända aning om ett shit! Men nu ska jag börja, hej så länge ❤




amanda: vi bara växer

TUSEN TUSEN TACK! Ni anar inte vad glad jag blir. Kompisar❤❤ godmorgon förresten!




Isabella: och jag bara BÄNNNER




amanda: mys med världens bästa kusin




amanda: hejochhå

Godmorgon! Planerna idag då.... Ska måla huset, umgås med min kusin, blogga & hinna rida. Ska även försöka hinna fixa in bilder och film från gårdagen plus utvärdering. Mycket att stå i så vi hörs under dagen, såklart.




Isabella: åh heja mig

Gick upp imorse och släppte ut alla hästarna och nu är jag i stallet och ska strax börja fixa diddi. Har ingen ork alls, verkligen inte men jag vet att jag heller inte kommer ha mer ork ikväll så det är lika bra och fixa allting nu.




amanda: hurtiga tjejer

Herregud, blir förvånad över mig själv... Drog till spåret kl 22 en lördagkväll, vad gick fel där?! Släpade ut Daniella också, annars käka hon bara chips ;) men nu ska jag gå och göra klart för natten sen gosa ner under täcket med gott samvete. Tävlat, varit borta hela dagen och powerwalkat 2,5 km, helt okej lördag! Godnatt kompisar❤




amanda: åka moppe med amanda

Älska fartgupp hahah




amanda: helt sinnes! Finner inga ord!

Joanna har tagit kort hela dagen och även filmat ritten så ska fixa det någon dag! Nu ska jag bara leva i mitt lyckorus, bästa bästa bästa lavendel!
Fick iallafall 67,93% i LB:1, och det slutade med en tredjeplats! Sen kom laget tvåa också, vi är bäst tjejjor❤❤




Isabella: ❤❤




Isabella: haha




amanda: påväg mot Fagersta!




amanda: laddar upp inför imorgon hehe




amanda: såhär knallar jag runt

Ska iväg till ett par släktingar nu på kalas. Allt är fixat och klart i stallet inför tävlingen, eller ja jag ska packa allt imorgon bitti haha och knoppa. Jag vet inte ännu när jag startar men jag tror inte det blir så tidigt. Såg ni filmen som jag lade ut? Vi red till fältet tidigare idag och jag jobbade henne bara lite LÄTT, för annars kommer hon bli trött tills imorgon.
Nu spöregnar det här, nyss var det sol? Hej sommarväder!




Isabella: ååååååh




amanda: lite trim inför morgondagens tävling

Lavendel 14/6-13. Orkar inte med mitt garv haha




Isabella: outfit

Piké ~ från Norrköpings horseshow
Ridbyxor från ~ John whitaker
Ridströmpor ~ från hööks




amanda: just nu❤❤




Isabella: godmorgon fredag ❤

Åh, äntligen fredag! MEN VEM BRYR SIG FÖR JAG HAR SOMMARLOV ❤

Varför jag inte bloggat något idag är för att jag har legat i min säng och sovit väldigt skönt ända tills nu. Ångrar mig lite nu för jag är extremt trött, haha! Ska iallafall snart ner till stallet och börja mocka och sånt åt diddi och sedan börja fixa lite till tävlingen imorgon. Men nu kör vi ett ryck upp och hoppa Bella!

Någonting jag bara måste säga är att alla ni läsare är verkligen guld värda allihopa! Jätte kul att ni kikar in här varje eviga dag ❤




amanda: tusen tack!

Denna kommentar ramlade in och vill bara börja med att säga tack, såna som du gör att vi vill fortsätta och göra vår blogg ÄNNU bättre! Men dessa tips var faktiskt riktigt bra, lätt att jag ska skriva alla dessa inlägg tills jag åker iväg! Även det där med utvärdering av tävlingsplats kan jag göra redan nu på lördag, då vi åker på säsongens sista tävling! Tack igen❤ dock hade du ingen blogg så kan tyvärr inte ge länk men ja, jag vill visa min uppskattning ändå :)




amanda: vad jag kommer sakna dig

Bilder från gårdagens mysiga uteritt med Daniella. HAHA jag orkar inte hur snett jag sitter på första bilden, hon lutade hela ryggen för att få tag på bladen vid trädet så jag försöker sitta kvar - därav den fina sitsen hahah.




Isabella: diddi är bäsT

Okej, vart ska jag börja? I förrgår skulle jag rida, försökte ställa henne åt vänster och det gjorde hon men ytterbogen ramlade ut så när jag försökte trycka in den ställde hon sig upp på bakbenen. INTE KUL ALLS och hon var helt oridbar, så efter det gav jag upp. Sen ringde jag till jossan och sa som de va och frågade om hon ville rida på onsdagen (då jag va på grönan). Hon fick verkligen slita för att diddi skulle igenom där men det blev riktigt bra! Idag red jag för henne. Diddi var jätte trött från igår så det gick väl sisådär, men det gick ändå skit bra! Hon får ta det lugnt imorgon och sen på lördag är det täääävling :D




Isabella: fint väder?

Oj, ni kanske trodde jag va död? Haha men här är jag livs levande efter en GRYM dag igår.

Igår gick jag ut klass 7 med okej betyd. Inga IG och inga MVG, alltså helt okej. Efter vi slutat drog jag, Elin och Wilma hem till mig och bytte om för att dra en heldag på grönan med skolan. Grönan va sjukt kul, va där med mina allra bästa tjejer och killar så att SJUKT kul!! Men som vanligt va det roligast i slutet då det va typ en timme kvar, skit kul hade vi iallafall.




amanda: torsdagsjobb i regnet

Hej på er. Utanför fönstret regnar det, peppad på att jobba idag? Svar nej. Men ja jag ska väl starta någon gång men inte just nu bara hehe. Ikväll ska jag åka till stallet om det inte spöregnar för att kolla hoppträningarna. Angående dom där inläggen som jag hade så många idéer på, jag sparar dom tills jag åker till Grekland så har ni något att läsa VARENDA dag när jag är borta. Men såklart, om ni har något förslag är ni mer än välkomna att kommentera, bästa och roligaste idén på inlägg får såklart en länk.... Ha en bra torsdag så hörs vi under dagen❤




amanda: men bra där amanda

Påväg hem från Eskilstuna nu och ska hem och käka kebabpizza. Alltså fyfasiken vad onyttigt jag ätit nu under en hel vecka :( dock har jag ju rört på mig ganska mycket men ändå. Så imorgon startar jag dagen med en långpromenad i 100 km/h... Borde väl räcka?! ;) jaja red iallafall lavendel tidigare idag, red ut och galopperade av henne barbacka. Hon sköter sig som vanligt exemplariskt!




amanda: påväg till Eskilstuna!




amanda: fiiiiiiika

Har varit på skolavslutning i sura nyss och nu måste jag skynda mig att klippa gräset för sen ska jag ner till stallet och rida ut på lavendel. Hörs sen!




Isabella: GALEEEET




amanda: men WOW

Plats 10 i besökstoppen, ni är så JÄVLA BÄST




amanda: just nu helt osminkad

Sitter och tar det lugnt hemma hos min mormor. Här kan man alltid andas.... Och det behöver jag! Ska försöka skriva någon dag här ett riktigt djupt inlägg om mig själv, sen vet jag inte om jag vågar publicera det... Men det återstår att se. Sen har jag några olika idéer nu när jag inte haft tillgång till dator, men får ta min andra som är segare än alltet, men jaja, allt för er ;) hörs under morgonen imorgon! Kika in direkt när ni vaknat. Puss på er❤




Isabella: färgat

Nyss färgat håret, riktigt nöjd denna gång faktiskt! Nu ska jag fortsätta vara social med bästa vän, hörs kanske ❤




amanda: dör av trötthet

Hann med en powerwalk runt spåret nyss också, jag & mamma. Nu ska jag duscha för andra gången idag och sen dra vidare mot min mormor. Ha det BÄST




amanda: hunnit mycket idag

Alltså lavendel, finner inga ord. En ponny som kan gå sååå långt. Red ju för jossan imorse, vår lagledare. En gryyym ryttare som jag verkligen litar på att det hon säger är sant så jag ska suga in allt hon sa idag och ta med det på lördag på tävlingen. Skrittade ut i skogen efteråt och det var supermysigt. Bara jag & lavendel❤ efteråt fick hon en dusch och ut i solen, då blev hon en lycklig ponny haha. Senare ska jag antingen till min mormor eller hitta på något med moa, hörs!




Isabella: godmorning

Hello! Just nu sitter jag i soffan och väntar på att få åka iväg till skolan. Sista dagen som 7a idag, lycka! Men nu måste jag kila, puss




Isabella: dagens ridpass

Diddi var SÅ JÄVLA FIN idag! Vi jobbade med några slutor och enkla byten. Och sedan jobbade jag mycket med att få henne BRA i galoppen, alltså inte rinna iväg och bara köra utan att hålla ihop henne och kunna fortfarande ha henne i den högre formen. Och efter jag fick igenom henne där blev hon ännu finare! Min stjärna!! Har inte så mycket mer och säga förutom att på lördag äger vi banorna av alla❤❤




amanda: morgondagen

Håller på att gå in mina nya stövlar, kan ju vara de värsta? Men ja jag ska ju tävla i dom på lördag så de måste vara någorlunda mjuka tills dess. Har gosat med min lilla kusin nu på kvällen och innan det sov jag i flera timmar, skönt! Precis som ett sommarlov ska vara. Imorgon är det dock andra bullar, ska vara framriden och klar tills 09.15 och innan det ska jag mocka och fixa allting så blir en tidig morgon. Hem efter det och jobba lite och sen på eftermiddagen drar jag vidare till Eskilstuna. Godnatt❤




Isabella: ohja

Tjena! Inlägget publicerade jag aldrig för det blev mest flum och jag kan verkligen inte förmedla det jag vill i text. Men nu ska jag snart duscha och gå och lägga mig. Imorgon har jag SJUKT mycket och göra. Fixa kläderna till avslutningen, städa till Elin och Wilma kommer och sover här, färga håret och jag vet inte allt jag måste jag göra! Men nu ska jag ta en dag i taget. Kommer ett inlägg om dagens ridpass sen också! Bästa hästen ❤




Isabella: VIKTIGT

Precis kommit hem efter en sjukt skön dag i skolan. Bara ätit glass och tjockat i oss godis typ. Men nu är jag hemma och innan jag far iväg till stallet ska jag skriva ett inlägg som är grymt läsvärt. Planerat varenda ord i huvudet och det är ett inlägg alla borde ta åt sig av! Men först, MJUKISBYXOR ❤

Måste bara bjuda på helt underbara bilder på min lillebror Dexter, världens gullunge!




amanda: sliter som ett djur

Alltså herregud, vad slut jag är! Stått i en timme och skrubbat som en idiot på huset. Allt måste tvättas och skrubbas innan vi kan måla så det fick jag göra idag. Men får ihop nästan 3000:- tills vi åker till grekland så det är lätt värt det då jag ska shoppa sönder ;) Ska jobba mer när pappa kommer hem så nu ska jag käka lite lunch och ta det lugnt & mysa med hunden. På lördag är det tävling i Fagersta, inte ett dugg taggad. Men det är final och jag hoppas det går bra med laget, det tycker jag faktiskt att vi är värda! Jaja det återstår att se, vi gör vårt bästa och om det inte räcker hela vägen så spelar det ingen roll helt enkelt :) hörs senare❤




amanda: min fina

Ridit Ettan nu på kvällen, trodde jag skulle vara helt själv men både Bella och Joanna var där så fick trevligt ridsällskap. Alltså Ettan är så fin emellanåt när hon väl går som hon ska men satan vad det krävs av mig för att komma dit. Men med full träning hela sommaren så kommer vi vara mer än redo för höstens tävlingar! Hade henne lös i ridhuset efteråt och hon följde mig som en valp, mys! Sen fick hon en dusch så nu är hon nattad. Ska snart sova jag med, helt slut och imorgon skall jag måla huset - extra pengar ni vet ;)




Isabella: hjälm

Varit på Strömsholm idag ju. Kollat på jätte fina dressyrekipage och vet ni vad?!? Världens bästa mormor och morfar köpte en ny hjälm åt mig! Lyckligast i hela världen! Men nu måste jag sova, godnatt ❤




amanda: stövlar

Nya ridstövlar inhandlade! Tredje paret under våren.... Varit sånt himla krångel hit och dit men nu hoppas jag att dessa ska funka. Bränt så otroligt mycket pengar på stövlar så man kan ju tro att jag är miljonär haha. Hemskt... Fatta vad jag kunnat gjort för alla dessa pengar? Kanske ska sluta med hästar bara för det?;) SKOJJA. Allt för mina fyrbenta vänner❤ nu ska jag hem och käka och sen vidare till min kusin och gosa lite, väljer att rida Ettan sent ikväll, mys när det är lite folk i stallet.




Isabella: fixi

Ska fixa till mig lite nu och så sen ska jag ner till stallet och mocka och så till diddi. Efter det så ska jag även idag iväg till Strömsholm! Roligt roligt, men idag håller jag mig till dressyrsidan ;)




amanda: mys

Godmorgon. Ligger fortfarande kvar i sängen haha, måste gå upp snart för vi ska åka till hööks. Red ut barbacka igår på lavendel kl halv åtta på kvällen haha tillsammans med Daniella, galopperade av hästarna och det var SÅ mysigt! Lavendel skötte sig exemplariskt. Senare idag ska jag åka ner och rida Ettan.




Isabella: vissa ögonblick kunde ju vart förevigt ❤




Isabella: sooova

Fixat två hästar och varit en hel dag på Strömsholm, hoppas verkligen att jag får åka dit imorgon med!! Nu ska jag sova och så tar jag sovmorgon imorgon, godnatttt❤




amanda: inge kuuul

Hej på er! Verkar som om jag är den enda som inte ska till Strömsholm? Och glad är jag för det, för här regnar det. Jag tycker inte sånt där är kul heller, se massa som hoppar och dressyrar? Njeee då sitter jag hellre och trimmar hemma på "min egen" istället ;) SHS är en heeeelt annan sak, för då är det ju massa shower osv och det är superkul! jag och brother in crime (aka daniella) ska dit i år! Men ja hela dagen idag ska tillbringas med min kusin och ikväll mys med familjen! Åh det här sommarlovet har varit så underbart hittills, peppar peppar ta i trä att det håller i sig! Hörs sen❤
Jag och däni dj




Isabella: lördag morgon

TjenA! Just precis fixat klart sillen och ska strax börja med diddi. Var tvungen och ta en liten paus bara, haha. Sen ska jag hem och byta om, om jag ens hinner det och sen så ska jag åka till Strömsholm. Åker dit med Wilma, varför har jag bara kompisar som tycker om hoppning?!?! Haha och titta lite där iallafall, får väl tvinga henne och kolla lite dressyr iallafall ;) nu ska jag fortsätta med diddi, vi hörs under dagen




amanda: min fina prinsessa

Stallet fixat och klart för idag och hästarna är nattade. Dressyrtränade ju med Ettan, stundtals var hon jätte fin men sen blev hon lite väl hängig i munnen men det är för att hon tycker det är jobbigt. Nu ska jag snart sova, varit ute i solen hela dagen med min kusin och lekt så är helt slut! Plus att jag bränt mig idag, som tur är det inte alls farligt för det är bara lite rött och jag känner ingenting. Bra uppladdning inför Grekland ;) godnatt❤




Isabella: biljett

Biljett fixad och det innebär alltså att imorgon drar jag iväg till Strömsholm! Shoppar lite, mest kollar. Har köpt så mycket på senaste tiden så jag vet inte vad. Håller mig till och kolla om det nu går? Ska iallafall först och mocka åt diddi och sillen. Nu ska jag städa, duscha och lite sånt och sen slänga på en film! Vi hörs ❤




Isabella: har inte tiiiiiid

Solen lyser, hästarna är ute och jag har varit och badat. Sommar är bäst ❤ nu ska jag ner till stallet och kasta in diddi och rida, ska få gå ett ordentligt pass även idag så får hon det lite ledigt imorgon! Men nu måste jag åka, vi hörs bästa ni ❤




amanda: kanske ska bli bagare?

Erkänn att ni blir avundsjuka?;)




amanda: solen min bästa vän

Hej! Är ni på student, skola, lediga? Själv ligger jag och jobbar på brännan tills Grekland (vi åker om exakt 2 veckor!). Senare ska jag baka en marängtårta för att fira mitt sommarlov med familjen, det har inte hunnits med ännu. Sen ska båda hästarna fixas, lavendel skall longeras och ettan ska dressyrtränas kl 19. Jag ska försöka uppdatera så mycket som möjligt under dagen men ibland krånglar mitt internet så då har jag ingen möjlighet alls. Men vi hörs när vi hörs helt enkelt!




amanda: åh vad ni är bra!

Alltså sommarlovet kunde inte firats in bättre! Började hemma hos Julia, spelade kubb och hade det allmänt mys. Åt god mat som VI gjort, grillat och alltihopa, lätt pluspoäng till oss. Sen senare på kvällen tog vi cyklarna för att hamna på skallberget, hemma hos en av våra klasskompisar för där nalkades det klassfest. Drog hem och sov hos Julia igen och imorse hämtade mina päron mig. Drog och shoppade, IGEN.... Fick hem en superfin klänning, helt dökär i den! Den ska användas flitigt i sommar. Imorgon skall båda hästarna ridas tror jag, återstår att se.




Isabella: mår alldeles för bra




amanda: hörs när jag kommer hem

Haha måste bara andas lite. Ska snart hem från Julia, hade supertrevligt igår! Hörs sen❤




Isabella: ny shorta köpt




amanda: då kör vi

https://cdn3.cdnme.se/3995368/6-3/pic_51af4fb1e087c326a466dbfe.jpg" class="image">




Isabella: JALLA

Kär ett race nere i stallet sedan vidare in och shoppa! Love life ❤ även tagit första doppet idag ;)




amanda: lunch med de bästa tjejerna i mitt liv❤




amanda: mitt sista sommarlov ever börjar NU

HEEEEJ! Åh vad jag är lycklig. Sommarlov ska firas ikväll, all-in vänner! Nu är vi ute på flykt och snart ska vi dra och handla lite inför ikväll, myyys. Hörs väl under kvällen , eller hur?!
Ni har väl inte glömt att följa mig på instagram? aamandarehn




amanda: tagga sommarlov bitches❤❤




Isabella: bäst ute i solen!

Godmorgon på er! Jag har precis vaknat och ska börja fixa mig till skolan, sovmorgon ni vet ;). Imorgon är det studiedag och jamen gud så skönt! Fredag går vi i skolan och sen är det nästan sommarlov. Och självklart drar jag och mina bästa till grönan! Yeeeeey❤




amanda: godnatt babes

Till er som tar studenten den här veckan (eller kanske nästa vecka tillochmed?) vill jag bara säga grattis, grattis till sjukt bra jobbat dessa 3 år! Ni borde vara SÅ stolta över er själva, och det har ni all rätt till att vara. Själv slutar jag "bara" tvåan och har ett helt år kvar av stress och allt dedär men vad det kommer vara värt det när jag står där med mössan på och den fina vita klänningen, jag kommer grina som en bebis.
Ha ett sjukt bra sommarlov allihopa, även om jag läste att vissa får det nästa vecka?! Kämpa på kompisar! Ni är sjukt duktiga även fast ni kanske inte vet om det själva.




amanda: Eddy

Red Eddy idag, den hästen som jag snackade om i helgen kommer ni ihåg? Det är en kallblodstravare, OTROLIGT annorlunda travare då han inte alls har "travarsteg" så att säga. Men satan i gatan rent ut sagt vad stark han var! Men stundtals var han fin och det var otroligt kul att rida han, det var ju trots allt första gången jag satt på han :) efter jag tränat han i en timme drog vi till McDonalds hahaha. Jag, Julia & Daniella. Det var as mysigt!




Isabella: dålig kvalité

Plaketterna pajade! :( jävla dålig kvalité :(




amanda: kusinmyyyys❤




amanda: sista skoldagen avklarad!

Hej! Hemma efter en timmes skoldag och en shoppingrunda med mamma❤ imorgon taggar vi SKOLAVSLUTNING! Föööör skönt. Jag stannar i Västerås imorgon för att tillbringa min dag/kväll/natt med mina kära brudar och dansa loss på natten hemma hos en klasskompis. Men före det ska vi grilla osv hemma hos Julia. Nu ska jag städa lite och sen senare kommer Julia hit och sen drar vi till stallet!




isabella: troligtvis

Om jag räknat rätt så är det bara en tävling kvar denna "vårtermin". Så jag tänkte göra en liten sammanfattning av alla tävlingar. 
 
Första tävlingen va i  fagersta den 6 april. Då red jag en LB:1, då hon var huuuuuur fin som helst med domaren var verkligen as snål så vi skramlade ihop 61,379% 
 
Sen blev det en tävling som jag bara va med på för att testa. Bara för att jag har hört alla och speciellt tränarna som säger att diddi ska inte gå dom låga klasserna, hon är byggd för dom högre! startade alltså en regional LA:1 i köping och red på 60,789%. Jag red förskräckligt och jag hade kunnat göra det mycket bättre!
 
Tredje tävlingen skulle varit i arboga men tyvärr bröt jag ju handleden och missade några tävlingar men iallafall så blev den tredje i hallsta. Red en LC:1 och LB:1a. LB:1an gick skit bra, men som vanligt väldigt snål domare och red ihop 60,345% men det var bara att tagga om till LC:1an som även då var lag. Jag red på 68,148% och räckte till en fjäde placering individuellt och andra plats med laget!
 
Fjärde tävlingen var ju i lördags. LB:1 och LA:1 i hallsta. Andra plats i LB:1 på 62,931% och vinst i LA:1 på 69,605%
 
Nästa tävling är den 15de juni i fagersta. Tycker inte alls om att tävla i fagersta, det gör många men inte jag. haha, vet inte varför men ja. Då rider jag iallafall LB:1 och LA:1. Nollställa allt och rida på skit bra så domaren verkligen inte kan snåla med poängen! :D



Isabella: schoooool

Skulle bara säga godmorgon! Ha en bra dag grabbbbbbbbar ❤




amanda: jaha nehe

Alltså bokstavligen, mina ögon BRÄNNER! Så kanske dags att sova. Men först måste jag laga mina byxor - bra där. Och till mitt inlägg under, jag hade skrivit värsta inlägget och så försvinner mer än hälften av all text? Vad gick fel där liksom. Jaja det jag tänkte berätta var att min dator är inlämnad till skolan inför sommarlovet, så jag kommer inte kunna leverera såna där high quality inlägg under sommaren för min andra dator som jag har hemma tar det ÅR att bara logga in på datorn så det är inte så kul. Men såklart kommer jag göra mitt bästa under sommaren för stt hålla igång bloggen så mycket som möjligt. Nej nu måste jag börja fixa om jag någonsin ska kunna få lite sömn. Imorgon följer min kära vän Julia med mig hem och på kvällen ska jag träna med "hästen" ;) haha orkar inte mig själv. Godnatt❤
Min svettiga prinsessa från gårdagens pass.




Isabella: godnatt

Godnatt från världens lyckligaste!

Haha, bjuder på världens fulaste bild! Shit vad små vi ser ut och vara! Hahaha




amanda: TAGGA imorn

Hej på er för första gången idag Tidigare idag, ovanligt att jag ligger o solar....




Isabella: dagens ridpass

Har tagit föregivet att ni inte vill läsa sånna här inlägg men det kanske ni vill? Nu får ni det iallafall

Idag trodde jag diddi skulle vara katastrof, stel och jobbig osv. Men när jag hoppade upp var hon verkligen SÅ SÅ fin. Började henne mycket i traven och sen fick hon lite kondition i galoppen. Jag stog alltså i lättsits, jobbade henne på raka spår och kollade gasen och bromsen. Hon har varit guld värd dom senaste dagarna och hoppas verkligen det håller i sig! Imorgon ska hon gå ordentligt, lilla stjärnan ❤




Isabella: vädret ❤

Underbart väder! Love it ❤ sola inte nu och sedan vidare till mamma för att hämta/fixa shorts! Gött




isabella: hästbete?

Släpper ni era hästar på bete? Diddi kommer absolut inte få gå på bete i sommar. Diddi som häst kommer bli katastrof och rida, jätte stel och jag tror inte alls att det bete skulle passa henne. Men hon kommer få gå på gräs genom hela sommaren och medans jag åker till spanien kommer Amanda ta hand om henne och rida henne väldigt lätt och jossan kommer rida henne kanske en gång i veckan. Men absolut inte helt vila på gräs.
 
 



amanda: samma visa varje söndag

Kan jag sova? Svar nej. Somnade två timmar på eftermiddagen, satan också. Får väl se hur jag lyckas ta mig upp imorgon. Vet inte hur länge jag går i skolan men kl 15 ska jag ta spruta, längtar....... Not. På kvällen ska jag vara med min saknade kusin och leka heeeela kvällen! Mys.




isabella: strömsholm?

vilka är det som ska till strömsholm i helgen då? Jag åker troligtvis dit, vi vet bara inte vilken dag. Men just nu lutar det mot nationaldagen, alltså torsdag! :D



amanda: wow

Mina ögon går seriöst i kors... Sååå trött! Har duschat och käkat efter stallet och nu skulle jag bara vilja sova men det går ju inte. Så jag tror jag går ut en stund med hunden, då brukar jag piggna till. Red Ettan på en gång när vi kom hem från Fagersta, tänkte ju hoppa lite med då skulle jag behövt vänta 2 timmar tills hopptimmen och det orkade jag inte så jag satt på dressyrsadeln och riktade in mig på ett sjujäkla dressyrpass då hon vilade i fredags och skrittades igår. För första gången sen jag "fick" henne för 2 månader sen, fick jag verkligen igenom henne. Åh vad skönt det var! Jag kände verkligen hur hon reste ryggen och började jobba, det är så otroligt skönt att få ett kvitto på att det man gör är rätt. Alla dessa pass som jag slitit och slutat med en dålig känsla, fick jag igen idag. Den känslan har jag aldrig fått förut. Jag är otroligt, otroligt nöjd idag - både över min ridning och Ettans prestation. Hon kämpade verkligen för hon tyckte det var superjobbigt och blev helt löddrig och svetten droppade tillochmed från magen på henne. 
Duschade av henne, satt på liniment på benen och betade lite gräs i solen, kvalitétstid på hög nivå!



Isabella: godmorgon?

Vaknade för ca 1 timme sen. Jag har sovit hela dagen och det har verkligen varit mega skönt. Uppe tidigt igår och slet och släng en massa i stallet och sen fordringen på kvällen. Och imorse hade jag ju också fordring så jag har aldrig varit såhär trött. Nu är jag iallafall pigg och glad och precis duschat och ska nu ner till stallet och fodra EM fordringen och diddi. Vi hörs!




amanda: diamond girl♥

Åh vad jag är glad att jag har dig♥



amanda: on our way

Påväg hem från Fagersta nu! Riktigt duktiga tjejer i laget❤ när vi kommer "hem" ska jag rida ettan på en gång. Hörs sen!




amanda: hahah

Hittade en gammal bild på mig, bild från min enda blonda period! Om jag ska vara ärlig så saknar jag faktiskt det blonda lite grann nu till sommaren... Men jaja jag ska aldrig mer bli blond för jag trivs bäst i brunt :)
Varför ser jag så trött ut???!! 
 
jag <3 mitt bruna hår ↓



isabella: världens bästa <3

Dom här bilderna kommer ni få se mååååånga gånger! bara ren lycka på bilderna. Glömde även säga att igår tog jag min första individuella vinst där vi inte är i surahammar och heller inte tävlar lag (för då har jag vunnit). Och vi får väl hoppas att det inte blir den sista ♥
 
 



isabella: jag..

.. låter bilden tala för sig själv!
 



amanda: livet som hästtjej

Ska snart ut med hunden och sen bege mig mot stallet för att åka till Fagersta. Som sagt ikväll ska jag rida Ettan, får se vad vi hittar på! Jag är nog lite hoppsugen. Tidsinställda ligger under dagen och självklart blir det live-bloggning också. Ha en bra söndag❤




isabella: hur snygga då?

JW, bara hoppmatrial? no way, dom här var ju svin snygga. Dom finns att köpa HÄÄÄÄR. ibland är det lite surt och inte bara  vara miljonär, då hade diddi haft allt och lite till. men dessa måste ni ju hålla med om att dom var snygga!



Isabella: morgon fodrat

Nyligen kommit hem från stallet, morgonfodrat och släppt ut hästarna. Nu GOOOOD frukost :)




amanda: några bilder från idag //DANIELLA OCH GRACE//

Nu har jag suttit och redigerat lite bilder och nu ska jag snart stänga ner datorn för idag. Den här dagen har varit otroligt lång tycker jag, absolut inget negativt! Jag älskar långa lördagar ;) Imorgon (om det inte spöregnar) så åker jag med daniella till Fagersta för lite hopptävling, kommer bli sugen på att hoppa själv haha! Kanske gör det på kvällen med Ettan?! Återstår att se. Sov gott♥
Här kommer bilderna jag tog på daniellas grace idag, blev inte så många för hästjäkeln ville ju inte ta fram öronen haha! Jag fullkomligt ÄLSKAR den andra bilden, jag tyckte den blev perfekt.
 



Isabella: dröm ❤




Isabella: VILL HA

Så grymt snygga! Inte sådär jätte dyra heller. VILL VERKLIGEN HA




amanda: just nu är det inte lätt att vara jag

Skrittat Ettan och nu är jag hemma igen. Åh jag är så förbannad! Nu är jag så jävla säker på vad jag ska göra med min framtid. Är 100% säker. Jag ska sluta vara snäll. Att vara snäll innebär att folk tar möjligheten att sparka på den som redan ligger ner. PINSAMT! Riktigt jävla pinsamt.

Jaja, ni ska inte få behöva läsa mer om mitt deppiga liv haha så nu till något lite roligare! Jag har massa planer med Ettan. Det ska bli SÅ kul och såklart kommer ni få veta varenda detalj. Men inte just nu. Jag är så tacksam att jag får den här chansen, otroligt❤ nu ska jag ladda in bilder som jag tagit idag, både på grace (därför att Daniella ska kunna ta de bilderna) och sen såklart FINA porträttbilder på Ettan.




Isabella: kyckligrulle

Tjockare i mig




isabella: hallsta

 
Att tävla idag har nog aldrig varit så roligt. Spelar ingen roll om jag kom sist eller först nu, utan det jag menar är alla runt omkring. Idag berömde alla alla, alla gladds åt varandra och de gjorde verkligen hela tävlingen. Att få ett grattis till vinsten av den andre placerade är mycket. Det är stor! då är man riktig sportsman. Ridsporten är ju egentligen helt sjuk, där glädjs man aldrig åt någon annans framgångar utan bara åt sina egna. Så nu tycker jag att vi ska göra ett ryck!
 
Vinner du en klass, beröm dom andra. Kommer du sist, va ändå glad och beröm vinnaren. Åk inte hem och vara tjurig. Klappa händerna när någon ridit klart, heja på dina lagkompisar och beté dig som en sportsman. Sen spelar det ingen roll vad man tycker, man kan ju iallafall låssas vara glad och glädjas åt andras framgångar!!!
 



isabella: det kallas UTVECKLING

För exakt ett år sedan satt jag i bilden påväg till norrköping för att provrida en ponny. En ponny som jag helt ärligt va ful, way to long och jag tyckte inte alls om den. Men vi åkte och tittade på den för att min tränare tyckte att det verkligen skulle vara värt de! ju mer man provar ju mer har man ju och välja på. 
 
Vi kom fram och jag såg denna häst. Va mycket finare, då menar jag mycket finare in real life än på bild. Jag kände att det klickade mellan oss direkt. Det var någonting speciellt med denna ponny. Jag provade och jag kan inte ens rabla upp alla felen jag tyckte som inte ens stämmde. för lång, för stark, för pigg, jag kunde inte sitta, hon vinglade, hon va helt seriöst katastrof TYCKTE JAG DÅ! mamma sa att det såg riktigt bra ut och efter jag tittade på filmen som vi filmade och hon såg as fin ut. 
 
Vet ni vem jag pratar om? klart ni vet. 
 
Vi valde att åka dit en gång till för att veta om det va just denna jag ville ha, och även denna gång tyckte jag att det gick dåligt. Nu orkar jag inte rabla upp allt för då blir det otroligt mycket och skriva men diddi kom iallafall hem till mig. Och nu sitter jag här och tänker var otroligt sjukt mycket diddi lärt mig. Diddi va inte lång, hon hade bara inte tillräckligt med muskler i rumpan. Diddi va inte stark, hon blev bara det för att bakdelen rann ut. Hon var inte för pigg, hon hade bara energin som man skulle ta av och jobba upp i. Jag  kunde inte sitta, för jag tidigare varit hoppryttare. Allting hade ju en mening. 
 
Idag tänker jag efter vad otroligt mycket hon lärt mig, och vad otroligt mycket vi lärt oss tillsammans. Vi har nu gått från att jag bara klagat och nästan varit påväg och sälja henne för att det gått så dåligt. 
 
Vi har haft  världens bergochdalbarna, men nu är jag såååå glad för att jag inte gett upp. Att jag lyssnat, lärt och verkligen gjort ALLT jag kunnat för att komma hit jag är idag. och tillslut får man tillbaka för allt kämpande. Det fick jag idag, två individuella placeingar, en andra plc och en seger. Ge inte upp, kämpa och lite mer på hästen. och träna träna träna! jag vann inte min fösta tävling, jag red inte på höga procent. Där vi är idag, har vi kämpat oss till ♥ Danish dream
 



amanda: min lördag

Den här dagen har varit helt okej. Åkte ner till stallet imorse för att ta ut Ettan, sen fixade jag stalljouren, mockade och fixade allt till Ettan och bytte vatten i hagen (mycket viktigt när det är såhär varmt!)... Det var så fruktansvärt varmt då så jag bestämde att hon skulle få stå kvar ute och sen åker jag ner ikväll och rider istället tillsammans med Daniella. Jag tar nog med kameran också så då blir det nya fräscha bilder.
 
Har förövrigt ända sen jag kom hem legat ute i solen, brännan börjar ta sig ;) Och ätit årets första mjukglass.
OCH GRATTIS TILL BÄSTA BELLS! Vinst i LA, hur grymt är inte det?! Släng in ett grattis känner jag.
 



Isabella: vad tror ni?

Våran andra LA start på annan ort och vi vinner. Vi vinner inte bara lite utan på hela 69%!! De va en tävling som hette hallstaritten och vet ni vad? De är så här att jag och diddi vann, jag kan skriva det 40 gånger om. VÄRLDENS BÄSTA PONNY! 2 eller 3a i LB och 1 i LA, idag va hon värd flera miljoner!!




Isabella: 2a

ANDRA PLATS I LB:1 OCH LEDER NU I LA:1 PÅ 69,605% jag har världens bästa häst, finner inga ord!




amanda: myser med min finaste❤




amanda: kom igen nu dååå

Håller koll på equipe ;) hon startar exakt NU




Isabella: framme

Heja mig!!!!




Isabella: godmorgon

Någon vaken ännu? Tror inte det. Jag är iallafall uppe och snart bär det av mot stallet. Livet som stalltjej ❤❤❤




Besökstoppen