amanda: vågar jag?

Vågar jag beställa studentklänning nu...? SÅN BESLUTSÅNGEST! Hittat en så fin klänning som har alla grejer som jag önskar mig på min klänning men jag vågar inte... Det kommer komma ut jätte många nyheter i vår så mina val är såhär - antingen chansar jag nu och beställer my dreamdress och får en klänning som kanske inte någon annan har eller så väntar jag till i vår och kanske hittar en ÄNNU finare klänning MEN som kanske ganska många kommer ha på sig?! Åh förstår ni vad som håller mig uppe på nätterna... Suck. DEN ÄR SÅ FIN. 
 



amanda: hej och hå...

.... och så var det en ny vecka. Sååå seg skoldag men bara tanken på att vi ska hoppträna ikväll gör det hela mycket roligare! SÅ TAGGAD. Men ja, först ska det betas av 3 timmars naturkunskap och estetisk kommunikation. Kämpa.
Här är filmen från torsdagens hoppträning. 



amanda: dagens ridpass + shopping

Stod mellan valet och kvalet att antingen rida barbacka med hack och strutta runt lite eller slänga på dressyrsadeln och köra igenom ett pass. Valde att rida ordentligt då det fall bra in i planeringen då vi ska hoppträna imorgon och på tisdag är det pay and ride så då kände jag att det var bra att rida ordentligt idag. Början gick katastrof, hon var stark och ville inte riktigt sänka sig. Men efter ett tag av lite väl slängtravande så började hon sänka halsen riktigt bra och höjde ryggen precis som jag ville. Högergaloppen var så jobbig för henne men hon var SÅ fin! Struntade i vänster galoppen då det inte kändes helt 100 i traven i det varvet. 
 
Tänkte även visa vad som fick följa med mig hem idag. Ett par tjockare strumpor att ha nu i vinter, ett par vanliga strumpor, världens mysigaste tjocktröja att ha i stallet och ett par nya välbehövda stallskor. + ett par nya svarta, vanliga jeans. 



amanda: min enda förebild

Jag har en förebild. Endast en. Det här är en ryttare som verkligen vet varför, hur och när man ska hjälpa hästen för att få det bästa resultatet. Det är Arnold Assarsson. 

Arnold var hos oss för några år sedan och hade träning och det var då jag fastnade för hans sätt att lära ut, hans syn på hästhantering och hans ridning. Han är otroligt noggrann med ridningen och tar inga genvägar utan han jobbar med sina hästar på ett lugnt och fint sätt. Bara för några dagar sen upptäckte jag till min förtjusning att han hade trampat in här i blogg-världen, jag sträckläste hans blogg och alla hans inlägg haha! Så många bra tankar, funderingar och framförallt visar han olika övningar som vem som helst kan göra. Han ger tips i både text och film så det är lätt att förstå. 
Jag kommer vara en trogen läsare i framtiden och ta in all information han skriver och testa det på Ettan, så kul med motivation!
 
En dröm för mig är att någon gång träna för Arnold. 



Isabella: sova ska man väl ändå göra på natten

Jag var uppe hela natten. Iprencip. Sov kanske 1,2 timmar innan jag var tvungen och upp och iväg till stalljouren. Fixade den klart och diddi och Leon klart och red även Leon för Boel. Åkte hem, va hemma klockan 12 typ och har sovit tills nu. Ska iväg ner till stallet och rida diddi nu, på fredag ska vi tillbaka toll strömsholm. Hoppas hon är frisk nu!




amanda: foderstat

 
Här ser ni hur Ettan äter varenda dag. Jag skämtar inte när jag säger att vi väger varenda mått till punkt och pricka, just för att hon går fortfarande på bantning. Den här foderstaten plus rätt motion har faktiskt gjort så att hon gått ner rätt mycket i vikt. Nu har hon inte en tunna till mage iallafall haha! 
 
Jag tycker det är kul att se hur andra hästars foderstater ser ut, hur mycket ger ni era hästar? Bara hösilage? Hö blandat med halm? BERÄTTA!



amanda: älska söndagar

Fick en hyffsad sovmorgon idag men ligger fortfarande och degar i soffan haha. Jag har inga planer på några timmar så jag tänkte ta en liten mysfrukost och sen skriva lite tidsinställda för dagen. Woho jag har äntligen några idéer! Ha en bra söndag så hörs vi♥
 
 



amanda: helt slut

Varit på hundkurs hela dagen & ridit två hästar. Både min kropp & mitt huvud går på tomgång just nu. Eddy fick gå ett "vanligt" pass idag dvs hitta rytmen i alla gångarter och att han skulle vara lugn. Gick helt okej, han skötte sig! Ettan fick springa lite lös i ridhuset först och så busade vi, det tyckte hon va SÅ kul haha. Verkligen kvalitétstid tillsammans! Sen hoppade jag upp och red lite skolor barbacka bara för att mjuka upp henne och testa det nya tränset som hon ska ha i hoppningen. Nu väntar en lugn kväll & imorgon är det shopping och sminkkurs + stallet såklart som gäller. Ha en trevlig lördag! 





amanda: pay and ride

 
Hmm vart ska vi ta vägen då ;) Nej men det är bara en pay & ride på tisdag på hemmaplan så vi passar på att vara med! Rider en LB:2. Det är så skönt med såna här aktiviteter på hemmaplan när man har både en svårlastad häst & som inte är riktigt 100 på bortaplan och blir väldigt spänd. Hej Ettan! Haha men det går som det går, det är ju endast som en programridning, inget seriöst. Vi ska försöka vara med på massa såna här i höst/vinter för att Ettan ska få lite rutin i ryggmärgen så hon inte tycker allt är jätte knasigt på banan & tävlingplatsen som hon gör nu. 
 
Längtar tills om några år på regional MSV tävling - Amanda Rehn och Diamond Girl, varsågod och rid. 
 



Isabella: oj duktigt

Jag gick upp frivilligt klockan halv 7 imorse för att kunna sitta på hästen klockan 8. Red léon och fixade stallet. Ska strax tillbaka och rida diddi, behöver bara en paus. Idag ska jag in till stan med Elin. Fika, äta och bara mysa. Det är lätt värt de! Dagens pass kommer upp och även en till nyhet. Har ni några frågor om Leon? Fråga nu så svarar jag i en videoblogg! 




amanda: get ready Alanya

Saknar detta så mycket! Nästa år är jag tillbaka där, men då i sällskap med en av mina bästa vänner. Sola, bada, festa... gaaaalet! 









amanda: mysfredag

Påväg hem efter en seg dag! Men nu väntar.... ingenting! Förstår ni vad skönt? Jag har inga planer för denna fredag. Jag är hästledig och det var först tänkt att jag skulle iväg på en fest men det blev tyvärr inte så... Istället tillbringar jag min kväll med bästa mamma & syster. Hoppa i myskläder med tofsen på sned och inget smink, en film, pizza och bowlingturnering hemma i vardagsrummet, myyyys ju! Hoppas iallafall att ni får en rolig kväll med era kompisar eller med er häst, trevlig helg! 





Isabella: nyaste

Mamma köpte en ny grimma och grimskaft till mig i onsdags. Knall rosa, haha ponnybus ❤️




amanda: hoppträning 26 september

Åh vad min häst är helt underbar! Världens snällaste. Idag hoppade vi linjer och i slutet en bana där det var en oxer på ca 80 cm och jag var livrädd haha! Men som jag sa förra veckan, hoppningen ger en sån kick och jag tycker faktiskt det är kul att hoppa. Ettan är helt underbar när det kommer till hoppning, hur fel vi än kommer så räddar hon alltid oss. Jag som är hopprädd och blir osäker ibland kan inte alltid lägga henne rätt för jag är ju nybörjare när det kommer till hoppning men Ettan är verkligen en läromästare. Längtar redan tills nästa torsdag! Film kommer imorgon, här får ni bilder från dagen så länge. 
 



Isabella: SOM JAG VÄNTAT

Äntligen, äntligen och ännu en gång, äntligen är allt klart och jag vet hur det kommer bli. 

Tillskott i familjen och han är varmt välkommen! Ni kommer nu kunna följa våran utveckling tillsammans. Min utveckling inom storhäst. Min första storhäst, ska bara tillägga att han är 182,5 i mkh.


 LÉON ❤️



Isabella: just nu







amanda: möte nu!







Isabella: nellie Berntsson

Har ni tänkt på en sak. Mitt och nellie berntssons liv är för fillfället sjukt lika. Hon bröt handleden, jag har brutit handleden, hennes häst (vet inte vad den heter, brukar inte läsa hennes blogg) men han är ju dålig, diddi är dålig. Vad jag fått veta har vi lite samma tankar kring dehär med hästar också. Ganska kul ju ;)




amanda: nu släpper jag det...

Dadadaammm.... Jag ska börja hoppträna varje vecka! Haha nu tänker ni att jag är dum i huvudet som tycker att det är nått speciellt men för mig är det det! Och hör och häpna, jag har tillochmed planerat in en hopptävling. Förstår inte vad jag gett mig in på men jag känner såhär, det får bära eller brista. Jag har en sån hoppglad och snäll häst så vi gör det här, tillsammans! Redan imorgon ska vi hoppa och sen efter det hoppar vi varje torsdag. Verkligen SÅ kul! Dressyrekipage blir hoppekipage, vart skall världen ta vägen ;) haha nejdå, vi kommer träna lika mycket hoppning som dressyr! 





amanda: välkommen till bloggen, Eddy!

Här har ni mitt nyaste tillskott. Känner ni igen han? Det är Eddy, som jag skrev om förut här på bloggen. Jag har iallafall fått chansen nu att börja rida honom i veckorna och hjälpa hans ägare. Jättekul och verkligen roligt att jag blir uppskattad för min ridning och detta är ett kvitto på att det jag gör är RÄTT, då hästägare vill att JAG rider deras hästar. Själv tackar jag inte nej för ju mer timmar på hästryggen - desto fortare utvecklas jag. 

Eddy är iallafall en nordsvensk travare som gått som ridhäst ett bra tag, väldigt speciell häst med stor personlighet. Han blir lätt stressad och det gäller att vara bestämd men ändå lugn i sätet och vara väl medveten om vad man gör och varför - alltså en väldigt komplicerad häst men jätterolig att rida! Nu ska jag bara börja lära känna honom och rida in mig lite. Jag ser fram emot vart det här tar vägen och ni får följa med, steg för steg då han kommer få synas här ganska mycket :) 





Isabella: ridtime






Isabella: ohja

Bästa mammis fixade allt åt diddi idag så jag behöver bara rida. Jag ska ner och rida alldeles strax och då ska jag även rida Leon på lektion. Kommer men utvärdering! Taggad för ett riktigt bra pass! 




amanda: men jag är inget geni...

Produktiv dag idag! Tog en lång, välförtjänt sovmorgon och nu har jag suttit med en skoluppgift i typ en timme (!!) och jag förstår ingenting. Det är i kursen Entreprenörskap och företagande och uppgiften handlar om räntor, kapital, budgetar och likviditet. Men hur kul låter det...? Tur att jag snart ska gå en promenad med hunden & mamma i detta fina väder och sen styra mot stallet för att andas lite häst. 
 
IDAG FÅR NI REDA PÅ DET! Wiiiiii, galet taggad



Isabella: ska försöka kicka igång igen

Uppdateringen börjar från och med idag. Har massor och berätta ju!




amanda: still alive

Hej och förlåt för dålig uppdatering idag. Men det är lite tråkigt att behöva blogga själv så motivationen är inte speciellt på topp. Imorgon är jag ledig men har mycket att göra! Två hästar ska ridas, hmmm vem kan den andra vara än Ettan ;) och sen har jag lite plugg som måste göras. Utrustning skall smörjas åt båda hästarna, pysslas om och ettan ska få massage då hon sitter fast i en muskel vid halsen och har lite ont där. Min prinsessa ska behandlas som porslin när det gäller skador! Mycket att göra alltså men så roliga grejer, håll koll under morgondagen då jag kommer förklara läget vad som gäller nu, och vad jag ser fram emot SÅ mycket... Godnatt vänner 





amanda: vill ni ???

Godmorgon era gosisar! Tisdag idag igen, vart tar veckorna vägen? Idag är det skola hela dagen och efter det ska vi iväg på hundkurs, Ettan vilar alltså idag. Hörs under dagen, vill ni att jag släpper min nyhet? ;)
 
 



amanda: markarbete nu






amanda: vill vill vill vill

Tryck på bilden för att komma till tävlingen! 

Fatta vad kul detta skulle vara? En hel vecka med massa träningar och sånt roligt tillsammans med min bästa vän, Ettan.♥
Kolla även in den här hemsidan.



amanda: godmorgon måndag







Isabella: vill mer än allt

Bitar börjar lägga mig på plats. Men ändå lång väg kvar. SHIT VAD JAG VILL DETTA! Vill allt, vill verkligen att detta ska gå ihop❤️




amanda: okej, nu kör vi

Med huvudet tungt som bly ska jag sätta mig och skriva klart min religions inlämning som handlar om hur jorden kom till på 3000 ord. Nej men hej gymnasiet! Aja bara bita ihop för när jag väl står där på min studentdag, med mina goa vänner & en turkiet-resa framför mig kommer jag vara SÅ FUCKING GLAD. Det är nästan så jag skulle vilja bjuda in var och en av er till min studentfest men då skulle det bli kaos haha. 
 
Jag kommer hålla lite på min nyhet hihi, det enda jag tänker säga i nuläget är att jag kommer vara så upptagen i veckorna så det är helt sjukt men detta är en stort steg i min situation. Ni kommer få följa med & jag kommer utvecklas i raketfart. Jag är SÅ taggad och SÅ glad för att jag, bara jag, har uppnått detta med HÅRT arbete. Jag har visat att jag kan och jag blir framlyft av andra ryttare. Det är verkligen nu alla dessa timmar i stallet lönar sig, gaaah.
 



Isabella: omg

Varit funktionär hela dagen och lik som Amanda somnar jag sittandes snart. men hon har bara en häst, jag har 2. Snäll mamma som fixade diddi och ja skrittade henne, ska strax upp på léon och rida lite. Red han även igår, men jag tänkte skriva ett inlägg om min helg när jag kommer hem. Och lägga ett tidsinställt där jag berättar allt om vad som hänt/kommer hända. Om inte allt plugg tar över. Puss




amanda: just nu!






amanda: tävling hela dagen

Somnar sittandes i väntan på min sega vän. Har hjälpt till på klubbens tävling hela dagen så ögonen slår snart ihop av trötthet men inte får jag åka hem och slänga mig i sängen inte utan har man häst så har man. Vi ska rida ut snart för att hon skall få röra på sig. 

Imorgon är det markarbetes-träning! Ska även berätta en rolig nyhet, men det tar vi sen. Efter jag ridit Ettan måste jag hem och skriva klart en religions inlämning, åh älska skolan. Lite som Ettan ser ut känner jag mig just nu. 






amanda: vad har ni för er då?

Helt galet trött... Hej haha! Jag tänkte bara kika in här och berätta lite om hur min dag kommer se ut. Umgåtts med mina släktingar nu på morgonen, var iväg och pussade på Ettan och om ett tag ska jag tillbaka dit för att göra dagens sysslor. Hon ska ridas idag med ett nytt träns då hennes nuvarande ligger och skaver bakom öronen, inte bra! Så vi får prova oss fram till något som passar. Ikväll ska jag och daniella vara lite hurtiga och gå en långpromenad och sedan hoppar vi in i jacuzzin hemma hos mig och har allmänt mys. Galet bra lördag känner jag! Ha en bra dag❤️





amanda: äntligen helg!

Vad tiden bokstavligen flygit iväg idag! Helt plötsligt sitter jag här och har en hel helg framför mig, känns otroligt bra. Idag vilar Ettan & jag ska iväg på nån släktträff i Hallsta typ. Tänkte berätta lite om gårdagens hoppträning också...
 
Det var SÅ kul! Otroligt svåra övningar men precis vad Ettan behöver. Mycket svåra svängar men efter några misslyckade försök lyckades vi till slut! Var helt extas efteråt, hoppningen ger en sån kick! Ettan var mer än nöjd kan jag garantera haha. Jag ska försöka få in lite såna här hoppträningar minst varannan vecka, just för skojs skull och att Ettan kommer igenom i både rygg, hals & bogar med hoppning. Jag använde även boots på Ettan på den här hoppträningen vilket fungerade mycket bra så det ska vi ha varenda hoppträning framöver!
Ni vet att jag är en ren & skär "dressyrtant" men ärligt, BÖRJA HOPPA FOLKET! Ni behöver inte hoppa högt, inte mycket och absolut inte hoppa snyggast men det kommer gynna er så mycket i dressyren, jag lovar!
 
Bjuder på denna film som är från i onsdags när vi gjorde lite gymnastik ↓ Vi måste träna på att hoppa studs över bommar på marken, katastrof! Här var hon väldigt pigg haha men det kan man ju förstå eftersom det är första gången hon "hoppar" på tre veckor. Alltså ursäkta, hur dåligt kan det bli med youtube? Ettan ser ju tre meter lång ut och kvalitén ska vi inte ens snacka om, det är ändå filmat med min HD-kamera!! Ni får tyvärr ha överseende med det.



Isabella: väntar och väntar

Diddi är klar. Promenerade lite med henne innan hon ska raspa tänderna nu, och sedan efter jag är klar här så ska jag hem och duscha osv. Ikväll blir det att vara ute, träffa lite folk och ha fuuuun typ. Eller inte, brukar bli rätt kaos helger ;) vi hörs iallafall! 

 



Isabella: friday ♥

Godmorgon på er! Idag är det äntligen fredag och jag känner att helgen redan börjat typ. Vi har sovmorgon nu för vi har skoljoggen. Direkt efter ska jag skynda mig till stallet för att vetrinären kommer och raspar tränderna på diddi. Vi hörs ♥

 



Isabella: hoppas ni förstår

Att jag tagit en liten paus. Känns som det finns mycket viktigare grejer en bloggen och tänka på just. 







amanda: från igår

 
Som sagt, vi tränade endast lite gymnastik igår. Hon fick galoppera av sig & sedan började vi jobba. I början slog hon i varenda bom på cavalettin men efter några gånger när hon fattade vad hon skulle göra så började hon tänka lite mer & lyfte på hovarna. Vi måste göra det här minst en gång i veckan! Det finns många orsaker till det - för att hon ska få göra något annat än att bara rida ut och rida dressyr eftersom hon ÄLSKAR att hoppa, hon bygger otroligt mycket magmuskler som gynnar oss i dressyren sen och vi får ett bättre samspel genom att ha kul tillsammans.
 
Jag har sagt det förut och måste säga det igen, jag är så otroligt lycklig att jag får ha den här hästen som min alldeles egna. Det är alltid kul att åka till stallet varenda dag och jag har aldrig känt såhär för någon häst. Hon är som min bästa vän & jag kommer alltid att stå vid hennes sida, oavsett om jag inte rider henne. Hon gör min vardag så mycket lättare♥



amanda: lilla olycksfågeln...

Det här lyckades Ettan göra igår när vi red över lite bommar! Hädanefter är det boots på! Såret ser hemskt ut när det är massa blod men efter jag tvättade rent med både vatten & saltlösning så såg det inte alls så farligt ut så det är skönt. Hellre massa såna här "små" skador som varken gör henne halt eller så, istället för att hon ska bli riktigt sjuk. Peppar peppar!
 
Efter 
 
 
 



amanda: påväg hem redan!

Har haft historia nu på morgonen vilket jag tycker är jätteintressant! Vi håller på med egypten och sånt gammalt och det är häftigt tycker jag. Tönt tänker väl ni haha ;) nu sitter jag iallafall på bussen hem för jag behövde inte gå på min andra lektion nu på eftermiddagen, skönt! Jag ska istället hem och ta det lugnt, fixa lite bloggdesigner (jag har börjat med det igen så om ni vill ha en hör av er till [email protected]!) och sen ikväll rullar jag mot stallet för att hoppträna, taggad! Hörs sen❤





Isabella: så många tankar

Ingen diddi, ingen jag. Jag tänker nu publicera ett inlägg som jag själv sitter och gråter när jag skriver. Detta är ett inlägg jag velat publicera, men varit för feg. Nu vet jag vad jag vill inte alls. 

Jag är 170 lång och rider fortfarande ponny. Jag rider min tränares häst på 182,5 i mkh och ser inte ens liten ut. Jag är alltså för stor för diddi. Planerna gick åt att tävla DM och sedan sälja, alltså göra det värsta i mitt liv och vara ifrån det finaste jag äger. Andra planer var inplanerade, och det kändes ändå som om att allt skulle sluta rätt bra. 

Sedan hände allt detta med diddi. Idag känner jag bara att jag vill att diddi ska bli bra och sedan lägga av med det här. Sluta rida, packa ner ridkläderna i resväskan och skicka iväg den. Tyvärr är detta ett av alternativen på min lista just nu om det inte går att lösa med *hemliga projektet* får tyvärr inte gå ut med det än. När diddi är frisk och åkt finns inte denna möjligheten kvar, och jag står tomhänt. Köpa egen storhäst, alltså jag tvekar lite. Jag vet inte, just nu känns det bara - utan diddi, ingen mening med detta längre :(

Jag älskar dig diddi. Vad som än händer kommer det alltid vara du och jag, ingen av oss var berädda på detta. Vi har haft otur hela tiden. VTs tävlingar blev massa - eftersom jag bröt handleden och HT blev såhär. Jag älskar dig världens finaste ❤





amanda: lite gymnastik

Hej igen! Innan jag somnar sittandes ska jag bara kika in här och säga att Ettan var så duktig idag på dagens ridpass. Vi red över bommar & lite sånt, gymnastik. Hon var väldigt stark i början men i slutet tog hon halvhalterna bra. Men duktig som hon är så råkade hon trampa sig IGEN, visar det imorgon... Hon är en liten olycksfågel så jag måste verkligen vara rädd om henne & ta hand om henne, såklart. Imorgon skall vi som sagt hoppträna på riktigt, det känns bara positivt nu när vi har lite språng i kroppen för både henne och mig! Jag har både bilder och film, om ni vill ha? Bild från idag!
 
 



amanda: saknar det här!

 
 
Bästa Sura RF's ponnydressyr lag div.3 2013! Otroligt glad över att fått tävla med ett sånt bra & trevligt lag som vi var mitt sista ponnyår och tillbringa mina sista ponnytävlingar med folk som stöttade och spred glädje över mina (och våra) framgångar! Varken jag & Lavendel eller laget kom hem en enda tävling utan placering, fatta hur bra vi var?! Första omgången kom laget tvåa & jag och lavendel tog en andra plats, andra omgången likaså laget fick en andra plats & jag och Lavendel tog en tredje plats individuellt och sista omgången kom laget tvåa igen haha och jag och Lavendel trea! 
 
Galet mycket placeringar och jag har ingen aning om hur många tårar som fälldes på dessa tävlingar, av lycka! Jag kunde inte ha roligare men nu måste jag, som 17 år och alldeles för lång på ponny, acceptera och gå upp på storhäst och vara med i ett annat lag. Det kommer bli kul det vet jag för jag har min finaste Ettan och alla lagdeltagare uppe på storhäst är så bra dem också. JAG ÄLSKAR MIN KLUBB. Tävlar ni för en bra klubb, vilken? Om ni inte trivs, vilken funderar ni på att byta till? Kul att veta!
 



amanda: nya skor+chaps

Har funderat länge på att införskaffa ett par nya ridskor och ett par chaps till det för att inte slita på mina ridstövlar. Så nu när jag får pengar ska jag nog köpa dessa billiga från Hööks, vill inte lägga flera tusen då jag bara kommer använda dessa hemma som slit & släng och då kan jag lika gärna köpa ett par nya om dem går sönder för det blir billigare. 778:- totalt för dessa, värsta kapet ju haha!
 



amanda: hoppträning imorgon!

Dessa härliga, lediga dagar mitt i veckan♥ Jag ska snart slänga ihop någon lunch, vila ett tag, plugga & sen dra vidare mot Ettan. Vi ska rida lite lösgjörande, kanske gå över lite bommar för att få upp trampet och rörelsen igenom ryggen. Imorgon ska vi hoppträna! Det var 3 veckor sedan sist så det är på tiden haha... Ska bli kul! Hoppas att Ettan inte är för övertaggad bara, därför ska vi rida rätt hårt idag & gå över lite bommar så hon inte blir helt extas imorgon och skjuter mig ur sadeln. Har ni nå bra tips på övningar?
 



amanda: en ledig dag väntar

Var på hundkurs nu på kvällen, milo skötte sig jätte bra och man ser verkligen hur kul han tycker att det är. Min prins❤ nu ska jag iallafall gosa ner mig i sängen och inte behöva känna en enda ångest över hur mycket klockan är för jag är LEDIG imorgon! Bästa känslan ju. Har lite planer, men det tar vi imorgon. Godnatt vänner





amanda: Ettan 16 september

Gårdagens träning var dressyr. Valde att ta en liten risk och rida utan graman då hon kändes så fin utan i söndags på tävlingen. Sagt & gjort, vilket var ett bra val! Hon var jätte positiv och ville verkligen jobba. Träningen gick ut på att rida olika storlekar på volter, 15, 12 och 10-metersvolter. Ställa utåt första delen av volten, rakriktad andra delen och rättställd sista delen av volten, det var SÅ svårt att hinna på små 10-metersvolter men jätte bra träning. Prova! Ettan blev väldigt lösgjord och sänkte halsen. 
Vi gjorde även en övning som gick ut på att gå på stora mittvolten, öka traven från ena sidan väggen och från medellinjen flytta hästarna sidvärtes och låta den rörelsen stoppa upp farten på väg mot andra väggen. Ettan flyttade SÅ bra! Trampade under sig fint så det är något vi ska träna på när vi rider själva. 

Jag är jätte nöjd med Ettan & hennes insats. Tror det hade gått ännu bättre om jag hade varit lite mer med men jag hade så ont i huvudet... Blev lite okoncentrerad men Ettan skötte det fint själv. Min prinsessa♥



amanda: nytt tävlingsschabrak

Jag har börjat kolla runt lite på vita schabrak för om vi ska börja tävla mer i vår så behövs en ny, snygg tävlingsoutfit införskaffas. Just nu har Ettan brun utrustning & ett jättefint vitt schabrak med lite guld på, verkligen jätte fint men jag vill ha ett nytt! Dessa på Charlies var så fina och inte alls jätte dyra (vissa schabrak kan ju ligga på tusenlappen och uppåt..!) så om dessa finns kvar i vår kommer något av dem vara i min ägo. Jag vill tävla NU!
 



Isabella: två sjuklingar






amanda: hundkurs ikväll

Hej på er! Sitter i skolan som vanligt för tidigt så jag sitter just nu och gör lite tidsinställda som kommer upp under dagen, gårdagens uppdatering var ju katastrof så lär ju gottgöra er nu. Jag har min längsta dag idag också, 09.20-16.10 så kommer inte ha en chans att sitta och uppdatera er då. Ett av inläggen kommer vara om gårdagens träning, DET vill ni läsa! Håll koll & ha en bra dag♥



Isabella: snälla ❤❤

Jag har feber och vi är påväg till Strömsholm med diddi. Jag har inte tid och ligga i sängen, mer om diddi kommer. :(




Isabella: vilken måndag

Älskade måndag ❤ Levererar med feber och total förkylning. Love!




amanda: dressyrträning ikväll

Hej på er! Har ni nå måndagsångest då?;) Inte jag faktiskt, jag har så himla bra vänner i min närhet i skolan så jag blir bara glad över att komma hit. Även att jag har träning på måndagkvällar gör så att måndagslektionerna går liiite snabbare! Ikväll är det dressyrträning, egentligen är jag sugen på att hoppa men det får jag göra nån gång i veckan istället. Utvärdering kommer såklart. 
 
 



Isabella: godnatt

Nu ska jag sova. Verkligen sova. Behövs känner jag! Imorgon får diddi vila och jag ska till stan och shoppa, får pengar - gör av mer pengar. Eller va säger ni? ;)




Isabella: kaos dag.

Haha tänkt försöka berätta lite om min dag, min helt totalt kaosiga dag. 

Det började när jag vaknade imorse och va på världens sämsta humör. Jag vet inte varför men jag var absolut inte glad. Kom ner till stallet och pratade med Boel om att jag skulle byta klass och rida LC:1 men hon sa åt mig och rida LB:2an istället och den började om 30minuter. 

Sprang ut med Maggan och lavendel och började knoppa diddi. Men såklart så skulle knopparna se förjävliga ut och jag hade absolut ingen tid så vi fick rida utan knoppar. Borstade henne, lindade hennes ben och sadlade och då var det kanske 15min kvar till min start. Skulle bara sätta på mig sporrarna och ut och rida redan sen som jag var så passade såklart inte mina sporrar på nya stövlarna (haha) 

Fick iallafall hålla på och byta sporrband och grejer och när jag tränasade hade jag 5min till start. Bra Bella!

Red fram i ca 4 (skritt trav och galopp) och sedan var det min tur att gå in på banan. Hon va inte alls framme som jag ville men ja tänkte bara att vi gör det bästa utan det vi har. Hon har ju faktiskt stått i 2,5 vecka och vi har ridit fram i 4minuter. Red runt programmet och det kändes väl okej, kunde gått väldigt mycket sämre och kunde gått bättre. När vi va klara var det nästan som om jag skulle börja gråta. Hela dagen hade varit åt helvete, jag red åt helvete och jag var "missnöjd" men vad min häst som stått i typ 3veckor gjort. Hon gick in, hon ökade hon gick i uppvisningsform, hon gjorde precis allt jag bad om och jag var missnöjd. Klapp på halsen och puss i pannan och iväg och hämta världens sämsta protokoll. 

Fick se siffrorna och där stod det. 68,1%.  JAG RED PÅ HÖGS PROCENT IDAG PÅ HELA TÄVLINGEN OCH MIN HÄST HAR VILAT I 2,5 VECKOR. Hon är sån stjärna min häst, hon ställer upp för mig i alla lägen och jag borde verkligen vara mera tacksam för de. Världens finaste häst, jag älskar dig verkligen till stjärna och tillbaka ❤

Alltså bäst procent idag och det räckte till en 5plats i det totala KM. Mitt hjärta ❤






amanda: Ettans tredje "tävling"

Hej igen! Efter att ha kommit hem, ätit, sovit och gått en långpromenad är jag redo för att förklara dagens "tävling" lite mer. 
 
Red fram i ca 35 minuter vilket var perfekt! Hann rida som jag ville & även lägga in skrittpauser så hon inte skulle tröttna. Red med positiv känsla, berömde henne mycket och hon slappnade till slut av. Hon kändes verkligen jätte fin och jag trodde vi tillochmed skulle få över 60% om hon skulle gå så på banan. Fokuserade mest på traven och kände endast på galoppen i något varv i båda varven då hon blir taggad efter galoppen och jag ville inte att hon skulle bli störd av det innan vi skulle in på banan.
 
 
Väl inne på banan blev hon spänd. Blev lite förbannad, det var i ridhuset så hon har inte en enda anledning att kolla på grejer då hon går där varje vecka. Så det var bara dumheter! Men hon fortsatte att vara spänd genom hela programmet men jag försökte så gott jag kunde att rida så lugnt & mjukt som möjligt fast det var omöjligt att sitta ner ordentligt då hon spände ryggen och var inte rytmisk. Svårt det där! För på framridningen kände jag verkligen skillnad mellan när hon slappnade av och inte - jag kunde sitta ner på hennes rygg när hon slappnade av istället för att sitta på sadeln, förstår ni? Galoppen var total kaos, hon kastade upp huvudet och jag fick något omslag på nån snett igenom. Stark som en oxe blev hon också. 
 
Denna ritt slutade på 56% och jag sa innan att vi satsar på att få över 50 så det var ju bra haha. Men med dom förutsättningar vi haft de senaste 2 veckorna så kan jag inte vara annat än nöjd. Nästa år har vi hunnit träna ett helt år, åkt ut på tävlingar och fått erfarenhet och rutin så då kommer vi tillbaka och fightas på RIKTIGT om att bli klubbmästare ;) Wait and see.. Men orsaken till att det gick så dåligt var för att jag inte hade helskodda ridbyxor. SKOJJA haha men daniella kommer fatta, var tvungen att skriva det där. Jag är NÖJD!
 
Efteråt fick hon massa gott och mycket beröm, tävlingar ska vara KUL och Ettan ska känna sig bäst i världen trots hur dåligt det gick. När hästar som inte tävlat så mycket ska det endast vara kul med tävling, inga krav, mycket beröm och hästen ska kännas positiv hela tiden. (Såklart ska det vara kul med tävlingar för alla hästar men det är extra viktigt att ge en positiv start med tävlingslivet). Det är nyckeln till framgång på tävlingar, ATT HA ROLIGT! 
 



amanda: hörs mer sen

Helt okej nöjd med dagens ritt. Förklarar mer senare när jag kommer hem för nu ska jag hjälpa till på hoppningen. 





Isabella: bästa häst ❤






amanda: för en gångs skull lyckades jag!

Idag har jag lyckats bakat dess gudomliga chokladbollar, heja mig! Haha så forever alone på en lördagkväll så jag ställer mig och bakar.... Är jag 17 år eller 57?? Svår fråga det där.

Ettan står iallafall i sin box med nytt spån, fläta i svansen och nybadad & nyfriserad. Hur mys är det inte att fixa sin häst inför tävling?! Jag åker ner på morgonen och knoppar, det är ju bara en klubbtävling så jag tänkte inte först ha knoppar men sen hörde jag att alla hade haft det på förra "tävlingen" så då lär jag också ha det... Asdrygt ju haha! Hoppas ni har en roligare lördag än jag, godnatt❤



amanda: finaste Lavendel♥




amanda: låt mig sköta min häst själv

Väljer att starta det här inlägget med en mening - Sköt ditt egna liv. Om jag sköter mitt, sköter du ditt, okej? Jag är så otroligt less på folk som ska läggas sig i mitt liv, mina beslut för att dem tror att de vet bäst. Vi tar ett exempel, jag har en otroligt svår häst. Ettan är mycket att rida och i dagsläget klarar jag inte av henne så bra som jag vill utan tar därför till ett hjälpmedel som jag blivit tipsad om av flera duktiga ryttare, graman. Gramanen hjälper mig att få Ettan i en rätt form där hon bygger rätt muskler. 
 
Men nej, då ska lilla Sara Svensson som har noll erfarenhet jämfört med mig, komma och knäppa mig på näsan och förklara att graman är minsann inte alls bra att rida med jämt. Gramanen är ett medel som bevisar att man är en dålig ryttare & som förstör hästen. Eeeeh, stopp! Här har jag, tillsammans med ryttare som jag litar på, som jag vet lyckats med sina hästar, gått ihop och bestämt att jag minsann ska rida med graman hela tiden nu i början. Det är för Ettans bästa, istället för att hon ska gå med huvudet uppe bland molnen och springa på utan att jobba med rygg & bakben så hjälper gramanen henne på det sättet jag inte kan hjälpa henne. 
 
Ettan har inte mycket muskler, hon är inte fullt utbildad. Hon måste ha hjälp av ryttaren och om jag inte klarar av det, ska jag sluta rida henne då och låta henne stå i en box eller? Och nej till alla som tror att jag endast rider med gramanen (alltså håller bara i den och inte tyglarna) så kan ni sluta hyperventilera nu, jag har en stadig kontakt med den vanliga tygeln och låter gramanen ligga löst. Det är på något sätt Ettan blir mer stabil i psyket med graman, jag vet inte varför men om hon blir det så är det väl bra! Eller? 

Så vart jag vill komma med detta inlägg är att jag är så trött på folk som går bakom min rygg och spyr galla över mitt sätt att rida Ettan, jag älskar henne till stjärnorna och tillbaka & gör allt för att hon ska må bra & få rätt förutsättningar. Och om det krävs att jag har en graman till det, så tvekar jag inte en sekund att använda den. Jag lyssnar alltid på erfarna, duktiga ryttare och skulle aldrig hitta på något trimstrams själv (som jag vet att väldigt många i min ålder gör, bara för att dessa "vet bäst", suck..). Men om du fortfarande vill klaga, säg till mig så får DU rida Ettan och visa mig hur man gör utan graman eftersom du verkar veta det :)
 
Jag är alltid tacksam för tips, idéer och tankar kring om hur Ettan kan bli bättre och hur jag kan göra med min ridning, men det här är på en sida där folk inte alls är intresserade av att hjälpa mig, utan dessvärre dra ner mig i skiten. 



amanda: brown is the new

Suttit med den flera dagar och knepat och knåpat, kommer kanske upp idag! Håll utkik. Designen kommer ändras totalt.
 



amanda: aja let's go

Har samlat tankarna lite nu, funderat över gårdagen. Läget är såhär - imorgon anordnar klubben en "tävling", såkallat klubbmästerskap. Jag & Ettan har varit anmälda nu ett tag men igår kände jag bara fuck this, sluta med hästar & aldrig mer gå utanför dörren. Jag har en tendens att överdriva lite haha. Jag har ändrat mig nu, idag ska jag rida henne i ridhuset, barbacka och böja igenom henne och imorgon kommer vi starta.
 
Det kommer gå rent åt skogen men jag bryr mig helt ärligt inte. Det är en klubbtävling, vi är med för att TRÄNA. Ettan har ju trots allt bara tävlat lokal tävling 2 gånger i sitt 11-åriga liv så vad kan man ha för förväntningar? Inga helt enkelt. Jag vet redan nu att jag inte kommer vara nöjd - hejja positiva mig! Hahah, men ärligt jag kommer varken vara glad eller ledsen, det är precis som en vanlig träning för oss bara att nu rider vi innanför ett staket och rider ett program. Om man inte har några förväntningar kan man ju varken bli nöjd eller inte nöjd, eller hur?

SÅÅÅÅ, idag ska Ettan fixas. Hon ska badas, jag ska klippa & frisera hennes man & svans + hovskägg. Hovarna skall oljas in. Nytt spån i boxen. Om man inte kan vara bäst - måste man iallafall vara snyggast ;) Haha hörs under dagen mina vänner!
 



Isabella: jag mår så himla bra just nu

Jag mår så himla bra, jag är så glad över det jag har och jag kan faktiskt till och med säga att jag har lyckats. Jag kämpar på som satans i skolan och det går framåt. Hästarna, vad kan jag säga där? Jag har två stycken hästar utöver min egna och det tar jag bara positivt! Diddi är snart 100% igång och helvete rent ut sagt vad jag har saknat henne ❤ världens finaste ponny. Världens största diamant ❤




amanda: i'm sorry

Jaha nehe. Orkar inte gå in på dagens pass för det finns bara ett ord som beskriver det hela - katastrof. Ajaaa, ska ändå sluta med hästar och börja på fotboll. Nån som är på? 

Imorgon kommer jag ta mig en fet sovmorgon. Godnatt på er❤ förlåt om jag drar ner er här men alltså jag mår inte alls bra. Trött, sjuk, besviken, arg, ja listan kan göras lång. Imorgon ligger det iallafall tidsinställda, all for u. 





Isabella: @@

ARG ÄR BARA MITT FÖRNAMN. Jaja, försöker tänka på det positiva som hänt och det är ju faktiskt att diddi blev riktigt fin idag! Lite bråk i traven men hon blev riktigt fin. Tävlingen i helgen blir alltså inte på Maggan utan på diddi. Rida det lättaste av det lättaste. Bästa diddi ❤




amanda: trim i kvällssolen

Spenderar min fredagkväll med den jag gillar mest❤





Isabella: shit

Min och diddis första tävling 


Vår senaste tävling 


Vi har kommit så otroligt långt, vi har gått från giraff lång hals och framstupa sidoläge till uppvisningsform och shit vad jag älskar denna häst ❤



amanda: because i love u guys

Statistiken går upp dag för dag, det låter konstigt men det känns som ni är en del av min vardag. Men det är ni ju på sätt och vis. Dock tycker jag det är lite läskigt att ni vet typ allt om mig medan jag inte har en aning vem som sitter och läser vår blogg. Men jag är så glad att ni är här, tillsammans med oss. Ville bara säga det en fredag såhär haha, ni är värda mer än vad ni tror!
 




Isabella: jaha, nehe

Godmorgon! Gick upp i tid idag, konstigt nog. Så har lite tid och blogga nu. Gårdagen va bra, tårta till frukost och tårta och fika till lunch och på kvällen blev det pizza. Tjena tjockis! Nejdå, jag fyllde ju faktiskt år ;) idag är det fredag den 13de. Håll i hatten mina vänner! Idag ska jag iallafall rida diddi, samma som igår. Alltså RIDA. Och måste även rida maggan. Träna program och lite sånt, det blir kanon. Sen hem och bara vara hemma! Ligga under täcket själv och liksom aldrig gå upp. Söndag är det tävling på Maggan igen, wish me luck





amanda: ridpass 12/9

Idag lyckades jag, med min egna ridning, få igenom ettan! Vet ni hur skön känsla det är? Att kunna veta hur man ska göra för att lossa just den muskeln, coolt ju! 

Skrittade först ut i ca 20 min, på helt långa tyglar. Efter det började jag jobba henne i skritt i paddocken - många halter, skänkelvikningar och slutor. Travade fram henne i så låg form som möjligt för att känna på formen då jag inte suttit på henne på länge som sagt. Kändes helt okej! Dock tog hon bettet och hängde sig lite och det tycker jag inte om, därför tänkte jag verkligen på att inte själv bli hård i handen utan istället lirka och vara väldigt snabb & lätt i handen- göra det "obehagligt" för henne att ta bettet och hänga sig. Alltså förstår ni? Att hon inte ska ha en chans att sticka och ta bettet. Men såklart när hon var där jag ville så fick hon ett ärligt stöd av mig, det är "belöningen" så hon vet att hon gör rätt. Jag blir lätt så, hård i handen när hon blir hård i munnen. SÅ dålig combo! Det är verkligen ett tips till er som har hästar som lätt vill hänga sig i bettet, tänk på er egna ridning! För det är för det mesta där allt sitter. Lätta på handen och var väldigt snabb med fingrarna, då löser det sig oftast efter ett tag. 

Idag somnar jag med ett leende på läpparna❤





amanda: hörs mer senare!

Hej❤ är klar med dagens alla måsten, känns riktigt bra! Nu är det bara stallet kvar. Känna av Ettan på riktigt för första gången på 1,5 vecka. Nu måste jag skynda mig lite, ikväll kommer det BRA inlägg! 

Grattis till vår Bella som blir fjortis idag❤❤ 





amanda: rodeo-häst

Vill bara börja med att säga att det var så mysigt att träffa min prinsessa idag.♥ Hon har inte gått på hela veckan när jag varit hemma, alltså har hon vilat i ca 1,5 vecka... Valde därför att ta henne på lina innan vi skulle rida ut idag och tur var väl det! Hon körde rodeo och verkligen njöt av att få röra på sig. Dock så trampade hon illa och fick ett sår på ena bakbenet, som tur var det ytligt och det blödde inte ens, men ni vet hur nojjig jag är med skador! Jaja, skrittade ut ca 1 timme efter det. Rejäl avskrittning haha. Det bästa med att ha en hästtjej som bästa kompis är att man kan ta sina hästar och skritta ut på världens mysigaste uteritt och bara snacka, galet mycket livskvalité! Idag var en sån dag. Efteråt fick Ettan ett bad, helt sjukt vad hon var smutsig. Gick inte ens att borsta henne innan ridpasset för hon var så dammig & skitig. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga, ligger efter i skolan fortfarande men det var LÄTT värt det för den veckan, jag vill tillbaka NU. Men jag får nöja mig med inom snar framtid, planer på gång mina vänner ;) Godnatt, imorgon kickar vi torsdag och dagen innan helg.♥



Isabella: hela 14 år.

Imorgon har jag exakt existerat i 14år. Sjukt egentligen? Har hunnit med så mycket att det är nästan läskigt. Har liksom inte ens landat i vuxen livet men ändå känner jag mig så "färdig".

Om jag tänker efter på alla otroliga möjligheter jag fått är det sjukt. Ridning är en ända stor möjlighet. Har man inte möjligheterna där, har man ingenting inom det största och göra heller känns det som. Mamma och pappa betalar ju allt. Okej, fine det är din möjlighet kanske, men min har bara gått på känslan. Väntat och väntat och nu VET jag att jag landat rätt. Kan tyvärr inte berätta någonting än, men ni kommer bli chockade. 

Annars då? Ni känner ju faktiskt inte riktigt "mig" och det har jag tänkt försöka ända på. Eller vad tycker ni?  Jag tycker det skulle bli ganska kul. "Dagens humör" typ. ;)

Nu ska jag duscha, plugga lite och sedan lägga mig och prata i telefon men mitt ❤. Haha oj där vet ni redan lite ;) godnatt, vi syns imorgon. Då jag är 1år äldre och förhoppningsvis lite klockare ;)





amanda: wow pluspoäng till mig

Suttit och skrivit i en timme nu på skoluppgifter, blir nästan rädd för mig själv haha... Men eftersom jag varit borta en vecka och tempot på gymnasiet är rätt snabbt så måste jag ta min lediga tid till detta då jag inte har en chans att hinna på kvällarna då jag är hos Ettan hela tiden. Vill hellre ta igen det nu på en gång än att ha den hängandes på axlarna... Ska iallafall om ett tag åka in till skolan för att ha en lektion, Entreprenörskap och företagande. En otroligt rolig kurs tycker jag, lätt min favvo-kurs! Intressant att lära sig och det är så kul att allt är på riktigt liksom. Riktiga kunder med riktiga pengar, stort. 
 
Längtar så tills ikväll, träffa min älskade Ettis♥ 
 



Isabella: 14barre imorgon fiiifään






Isabella: nja..

Vad tycker ni om den nya blogg.se appen? Jag är lite tveksam. Men självklart är den bättre än den förra. Men jag tycker att det blivit lite för "komplicerat" för dom som inte kan. Men ändå väldigt positiv till den! Vad tycker du? Kommentera gärna! 




amanda: slut på ännu en dag

Landat i min underbara säng efter en lång dag! Det känns att jag varit borta från verkligheten en vecka. Imorgon står klockan på 10.00 (hur skönt?!) för jag tänkte skriva tidsinställda och jobba ifatt lite skoluppgifter som jag missat innan jag drar vidare mot skolan. På kvällen får jag även träffa min prinsessa igen, vi ska rida ut tänkte jag. Rida på en lååång uteritt med min andra halva Daniella, vi har så mycket att ta igen och snacka skit efter en vecka isär haha❤ Fortfarande, tips på inlägg välkomnas. Godnatt! 




Isabella: käk och sen ridning

Äta lite nu och sedan ner mot stallet för att rida diddi. Vi hörs sen ❤




amanda: galen huvudvärk

Hej på er!❤ Är klar med skolan för idag, riktigt tungt att gå upp imorse haha.. Nu ska jag snart hem för att gå på höstens första hundkurs, så kul och milo älskar det! Hörs senare och förresten, om det är något ni vill att jag skriver om eller lägger upp bilder på så kommentera! Mina idéer är tyvärr slut... 

Förresten blogg.se-användare, har ni sett nya uppdateringen av appen? ASGRYM JU! 





Isabella: häst nummer två. KÖR




Isabella: ridning på hästen på 182,5 i mankhöjd




Isabella: gråter

Tårarna rinner. Tankarna snurrar och planerna är i full gång. Jag visste att denna dagen någon gång skulle komma, och jag hoppas verkligen allt går vägen ❤

Tänkte bara berätta hur otroligt mycket jag älskar min ponny. Hur otroligt fin hon är och vad jag älskar henne. Våran första tävling tillsammans va LC/LB och vi red ihop 65% i LC och 60% i LB pga massa felridningar, precis utanför placering. Andra tävlingen, samma där. Precis utanför placering. Vår första LA:1 red vi på 66% och den andra blev vinst. och vår första LA:4 67%. Min häst är det bästa. Och hon kommer gå hur långt som helst. Med mig eller med nästa, hon har kapacitet för det absolut högsta klasserna ❤




amanda: sista dagen i paradiset

Försöker ladda upp detta inlägg, har internet men det är SÅ dålig mottagning!

Men iallafall imorgon kväll är jag hemma igen. Uppdateringen kommer återgå till sin rutin på tisdag. Har mycket att berätta. Hörs sen gullisar❤




Isabella: "min helg"

Min helg har varit en riktig stall helg då de varit tävling och grejer. Jag har även blandat de med kompisar och sånt på kvällarna och blivit riktigt bra. Ikväll lovar jag er att jag ska fixa bloggen. Göra det sista i menyn osv och skriva massa tidsinställda inlägg till er! Och ska även berätta mera om Maggan! Vi hörs
Riktig kär i denna häst! Hoppas allt går vägen nu ❤




Isabella: KM

KM va kaos! Haha hon kunde inte galoppera på en 15 meters volt, och jag missade en halt. Men travdelen vad faktiskt riktigt fin. Hon tog för sig och allt riktigt bra! Här är några bilder!




Isabella: tävling

Idag är det tävling. Det är min och maggans första start och vi startar LB:2. Det är KM och på hemma planen så att det går förhoppningsvis som en dans förutom att hon inte riktigt kan gå i form i galoppen, men vi gör de till vad vi kan. Puss haj




Isabella: min skitunge

Ja men visst är Elin här ;) stallet kallar och två hästar ska ridas. Diddi och maggan. Vi hörs!




Isabella: 6 september 2012

Godmorgon på er! Alla mår bra hoppas jag, jag mår jätte bra men håller på att frysa ihjäl. Dagens outfit får alltså bli jeans mysig tjocktröja och håret uppsatt i en trasig toffs på huvudet. Värsta party fredags outfiten ju! Idag ska jag inte göra någonting. "Njuta" lite över att de är helg och tagga till imorgon. Tävling på Maggan då ju?! Mer om allt kommer. När jag får tid till att bara låta händerna skriva över datorn utan att känns press. Nu ska jag åka och ta ut hästarna. Puss såhär fint väder är de




amanda: hälsningar från Turkiet❤




Isabella: lång skoldag

Längsta skoldagen, slutar 15.35. Hästarna är inne och jag sitter hemma. Hovslagaren va i stallet idag och vi har fått "schema" på hur vi ska göra i igångsättningen. Trava lugnt i 1 och en halv vecka sedan kommer galoppen. Idag ska hon alltså skrittas igen och fixas. Har inte Maggan idag men rodeo passet från gårdagens träning på henne kommer upp senare. Nu har jag lite bråttom! Vi hörs




Isabella: åh

Efter 2 veckor får jag äntligen sitta på diddi igen. Lyckligare än allt just nu!




Isabella: passet igår

Här kommer passat på Maggan igår som jag lovat att jag ska ta upp.

Red fram och hon kändes enormt pigg, hon verkligen gasade och hade full överenergi. Jobbade igenom henne i höger sidan och den blev bra, började så långt bort från bra man kan komma men de läste sig ändå. Började sedan gå över till väster och jag säger bara DÄR HAR VI ETT PROBLEM! Hon va stel och jag red och red och tyckte verkligen inte de blev bättre. Klart de blev någorlunda bättre men ingen tydlig förbättring. Galoppen har hon jobbigt i, jag får ta de. Men vi jobbade på även där och där fick jag resultat, wow!

Idag ska jag rida Maggan på lektion eftersom det är tävling för mig och henne i helgen. Mer om de när jag kommer hem här ifrån!




Isabella: godmorgon

Hej alla glada! Fick sova ut imorse och de va så jävla skönt så att jag vet inte vad. Pigg och glad är jag nu. Igår började jag kolla på serien PLL. Aldrig dragit mig in i den serien för när folk berättat om den verkat den inte alls bra. SERIÖST, jag är helst fast! Ska kolla några avsnitt nu. Vi hörs ❤




Isabella: natti

Passat från idag ligger på tidinställt imorgon. Helt ok pass faktiskt! Studiedag imorgon och de betyder SOVMORGON! Ja alltså, vi hörs imorgon.




Isabella: promenerad

Klar med promenaden. Nu blir de lite mys ❤




Isabella: gött

Riktigt chill dag i skolan. Älskar verkligen vårat schema! Efter skolan fixade jag åt diddi och Maggan och nu är jag hemma hos mormor och äter godis ;) ska strax hem och byta om och bege mig mot stallet igen och rida maggan och promenera med diddi. Hörs efter de!




Isabella: skolaaaa

Godmorgon på er! Har inte alls tid med att skriva för jag ska nu ner till stallet och släppa ut hästarna. Cyaaaa




Isabella: mys pys

Nytt spån och alldeles ny borstad. Måndags mys för den bästa ❤




Isabella: ja bella

I panik ångest tog jag bort inlägget som skulle publiceras och valde att ha det för mig själv istället. Way to much privat liv inblandat och på gränsen till gråtande. Kanske publiceras i framtiden då jag kan skratta åt detta, men just nu håller jag det för mig själv.




Isabella: fryser så jag hoppar!

Det är verkligen skit skit kallt. 2 september, 10grader. Exakt 11 dagar kvar till jag blir officiellt fjortis, och idag får även diddi börja röra på sig. September, välkommen!




Isabella: YEEES

Diddi får sättas igång! Börjar med promenader, sedan skritta och i slutet av denna vecka ska jag till och med travat. Vill verkligen inte hasta iväg detta, vill att hon ska bli 100 bra först. SHIT vad jag saknat henne. Imorgon kommer inlägget, som för många kommer låta helt sjukt. Men bara så ni vet, så kommer jag aldrig lämna dessa fantastiska djur ❤




amanda: finally!

Hej igen.. för sista gången på en vecka! Allt är packat och klart så nu är det bara vänta tills klockan slår 04.00 då vi beger oss till Arlanda. Var & pussade massor på Ettan idag, min gose! Vill inte ens tänka på hur mycket jag kommer sakna henne och framför allt min hund.♥ 
 
Det ligger tyvärr inga tidsinställda, jag har inte haft tid alls till det. Bella får ta sig i kragen och blogga för 2 pers denna vecka ;) Nej men det kan finnas möjlighet att jag nån gång kan blogga, beroende hur det ser ut på internet-fronten där borta. Annars får ni ha det SÅ bra denna vecka, love u bröder.



Isabella: inventering

Inventering på willys. Vi hörs ikväll om allt som hänt och min total grymma helg!




amanda: AHHH

Behöver jag säga mer?




amanda: sunday

Hej på er! Vi sitter redan i bilen påväg hem från Göteborg. Alltså sån fin stad men vindarna där är inte att leka med, höll på att frysa ihjäl!

Nu är det alltså 6 timmar i bil, wiho. Vill passa på att säga lycka till till alla hemmaryttare som tävlar idag❤ direkt när jag landar innanför dörren så ska jag åka till ettan och andas lite häst.




Besökstoppen