Isabella: imorn

Upp kl 05,30. Fodra stallet på morgonen och sedan knopps diddi. Kl 7 rullar vi iväg mot hallsta och satsar på vinst, helst vinst på 75% också ;) haha nejdå!
Nu måste jag sova. Natti❤




Isabella: avmaskad

Diddi avmaskad och klar, hur skönt som helst! Nu ska jag börja packa och sedan rida.




amanda: sååå jag

Jag måste vara världens känsligaste person. Fast bara i hemlighet.... Jag kan sitta hemma i mitt rum, råkat klicka in på någon helt random blogg (som jag aaaaldrig har läst förut och har ingen aning om vem människan är!) och läser typ att deras kanin har avlivats, då börjar jag alltid störttjura! Alltså alltid. Det är helt sjukt. Jag kan läsa om någon som har en foderhäst men som ska åka tillbaka imorgon och jag börjar grina. När det har med djur och göra är jag riktigt känslig. Så snälla - varna innan ni skriver ledsna inlägg för då har jag chans att bläddra förbi så jag slipper gråta haha :(



Isabella: bästa vänner ❤

Shit vilken bäst dag! Varit med mina bästa vänner och samlat en massor med energi tills imorgon. Även en massor mer med självförtroende till ridningen nu eftersom det gick så dåligt igår. Livet kunde inte vart bättre än såhär ❤




amanda: hejdå majmånad

Idag är det den 31 maj. Sista dagen på maj-månad. HELT SJUKT! Nyss var det ju 2 mars och mina föräldrars födelsedag, eller? Det är exakt 202 dagar kvar tills jag fyller 18 (wiiho...), 370 dagar tills jag tar studenten, 5 dagar till sommarlov och bäst av allt, endast 22 dagar till Grekland! Direkt när jag kommer hem från Grekland (alltså allvarligt, samma dag hahah) så fyller min kära vän Daniella 18 år! Och dagen efter min andra kära vän Nicolina 18 också.... Fyll gärna på sommaren era nötter :( 
 
Maj har inte varit så händelserik alls. Inget jag kommer på såhär - alltså har det inte hänt nå roligt haha. Kommit igång med träningen, ridit båda hästarna. Tävlat. Känns rätt okej ändå!



Isabella: pizza med bästa vänner




amanda: dadadammm....

På tisdag ska jag rida en "ny" häst. En häst som stått länge i stallet och ägaren har velat att jag ska rida den ett bra tag nu men jag har inte velat förren nu. Jag älskar att sitta på nya hästar! Det är så otroligt lärorikt och kul. Dock kan det ju inte gå topp när man sitter på en häst för första gången men det är ju bara en del av det roliga, att "rida in" sig på hästen. Hitta knappar och samtidigt utveckla sin egna ridning. En skicklig och proffsig ryttare kan sätta sig på vilken häst som helst och rida den. Och för att komma dit måste man rida många och olika hästar, hela tiden. Då utvecklas din ridning snabbare än någonsin! Berättar såklart om hur det gick och vad det är för häst, men inte förren nästa vecka ;) Här har ni en liiiiiten förhandstitt haha↓, det enda jag säger är att det är en storhäst.



amanda: välkommen älskade fredag

Godmorgon kära vänner. Idag är den sista fredagen i skolan innan mitt sista sommarlov börjar, hur sjukt? Jag ska iallafall skynda mig något nu för jag är liiiiite försenad men tänkte bara kika in och säga att det ligger tidsinställda från mig HELA dagen. Håll utkik. 



Isabella: godmorgon!

Eftersom jag varit så dålig på att blogga så startar jag väl dagen med att uppdatera. Godmorgon iallafall! Idag står det packa på listan. Allt för imorgon ska packas och diddi ska ridas, och jag hoppas på Gud att hon går helt okej bra. Igår va hon nämligen katastrof helt enkelt väldigt billig. Men hoppas att hon är bättre idag så att jag kan rida allt jag behöver till LA:1an. Men nu ska jag borsta tänderna och sedan börja dra mig mot skolan, den mest ovärda skoldagen i min livshistoria.




Isabella: jodå, jag lever faktiskt!

Seriöst, vad ska vi göra åt detta? Bloggen hat stått stilla hela dagen och har nästan stått stilla varje dag. Vi (iallafall jag) måste vara i nån ångest nu, så fort man får en ledig stund sover man eller njuter. Sjukt mycket i skolan nu in i det sista, rider 2 hästar och hjälpt till på allt möjligt dom senaste dagarna. Hård tränat diddi och en massa andra saker som gör att när det väl blir kväll börjar man tänka på bloggen. Då när hela dagen är över. Men jag ska skärpa mig. Börja skriva tidsinställda så att ni iallafall får nått. Imorgon ska jag ha en lektion sen ska vi titta på soaré, efter det käka pizza med mina bästa och sen ner och packa och grejer i stallet till tävlingen på lördag. Men vet ni vad? Nu säger iallafall jag godnatt!




amanda: men åh....

Får sån ångest när bloggen stått stilla HELA dagen :( Jag har verkligen inte haft tid. Eller jo egentligen men jag valde att leva lite idag. Hunnit varit i skolan, solat några timmar, åkt ner till stallet och fixat allt + longerat en superduktig ponny och gått en varv runt spåret. NU är jag värd att ligga och dega framför teven ;) Men jag måste fixa klart en skoluppgift som det blivit SÅ knas med, åååh allt är lärarens fel. Imorgon går jag en kortare dag än vanligt så jag hinner rida kl 17.00 och hinner gå på niornas soaré! Hörs imorgon med förhoppningsvis bättre uppdatering.
Kom även hem till ett paket idag, mitt smink som jag beställde förra veckan hade kommit. Detta är såå bra produkter mina vänner, beställ och ni kommer inte bli missnöjda! Mary Kay är ett lite bättre märke så ni kommer inte behöva oroa er över att eran hy kommer må sämre av dessa produkter.



Isabella: sleeeeep

Sova nu, önskar sovmorgon men självklart inte. Jag ska upp tidigt och ner till stallet och släppa ut alla hästarna och sen vidare till skolan och göra det sista, lyssna noga nu! DET ABSOLUT SISTA PROVET INNAN BETYGEN SÄTTS. lycka❤ efter skolan ska jag ner på ponnyridning igen och sen till stallet och rida och fixa diddi. Diddi var helt underbar idag så jag hoppas att hon håller sig till tävlingen på lördag. Nu orkar jag inte ens titta mer, natti ❤




amanda: beach #tvåtusenaldrig

Ridit en seg ponny och gått ett varv runt spåret, känns otroligt bra att vara igång med träningen. Jag tränar med mamma just nu så det känns skönt att man har någon som "passar en", liksom så man inte fuskar och det är super bra då jag gärna vill fuska hehe. Nu ska jag dega i soffan med gott samvete resten av kvällen haha. Godnatt❤
Det här mötte jag när jag kom till stallet, inte alls kul :(




Isabella: ponnyridning

Ponnyridning i Västerås. Haft det bättre... :P




amanda: hejochhå

Hej på er! Är påväg hem nu efter en sån onödig dag i skolan. Var tvungen att vara kvar i stan trots att jag slutade tidigare då jag hade tid hos optikern så jag tog en fika med världens finaste människor, Julia & nicolina❤ passade även på att shoppa en bikini, ska bara köpa några sommarkläder till sen är jag redo för Grekland! Åh vad jag längtar. Och på söndag kommer min favoritkusin till Sverige, ska pussa sönder henne. Nu ska jag hem som sagt och käka och sen direkt till stallet för att rida lavendel.




amanda: just nu med mina babes




Isabella: bitchessa




Isabella: fan..

Tänkte gå ut och springa, men jag hamnade här istället..




amanda: nyss ridit i skogen med myshästen Picasso❤




Isabella: YES

Fick såååå mycket beröm över hur jag ridit diddi senaste tiden nu. Hon hade tydligen gått så jätte bra idag! Har iallafall en helt sjöblöt häst i boxen som står och äter nu, jag ska duscha av henne och fixa henne en massa. Världens bästa häst❤




amanda: så jävla stolt

Jag är godkänd i matte. Jag går ut tvåan med GODKÄNT! Jag ska aldrig mer läsa matte, förstår ni hur underbart?! Som jag kämpat med den här sista kursen och nu är den ÄNTLIGEN klar. Jag kan fortfarande inte fatta det, aldrig mer öppna en mattebok. Åh livet är rätt underbart ändå. Nu ska jag hem och rida med den här bruttan.




amanda: fuck you

Så jävla trött på den här skiten. Nertrampad, behandlas som en påse nötter. Besviken om och om igen. Men nu jävlar ska det ändras, drastiska åtgärder. Nu är jag så jävla trött på det här att ni kommer få veta så småningom. Några av er kommer bli förvånade, kanske tillochmed besvikna på mig? Men jag är inte mer än en människa och tål inte mer. Vi hörs när jag tagit tag i mitt liv, för sista gången. Jag vet iallafall att jag har behållit min värdighet under hela mitt liv och har aldrig behandlat en människa som jag har blivit behandlat. SMUTS. Usch. Jag skäms över att vara människa just nu.




amanda: don't cry because it's over, smile because it happend

Så många hästar som jag suttit på genom min karriär, så mycket som jag slitit med alla dessa hästar. Tillbringat (läs tillbringar!) all min lediga tid åt hästarna. Jag älskar dessa fyrbenta varelser som gett mig så otroligt mycket, som hjälpt mig genom tonårens svåra år och format mig till den människa jag är idag. Tack tack tack. Dock känner jag att snart är det nog dags att lägga hatten på hyllan.
 
Och nu ÄNTLIGEN börjar resultaten komma från alla dessa år. 
 
 



isabella: MEGA TRÖTT

hej allihoppa! Vad gör ni då? 

Jag har nästan precis kommit hem från stallet och nu är jag här. Trött som jag inte riktigt vet vad men jag lever ju iallafall. Imorgon ska jossan rida diddi på förmiddagen och senare när jag kommer så ska jag rida maggan tror jag. Ska rida maggan hela denna vecka tror jag, hårdträning för den lilla räknan. Men självklart lägger jag mer krut på diddi eftersom vi har tävling på lördag. LB, LA:1. Nu när vi kan programmen och allt är vi inte ute efter att känna på tävling, nu jäklar ska vi börjar prestera också! Placering, placeringar, placeringar eller vad tror ni? ;) Nu ska jag försöka ta det lugnt. Vi syns och hörs!



amanda: här ligger jag bra




Isabella: tjaaa

Slutade 2 idag, göö skönt! Nu är jag i stallet och ska snart mocka och sen rida både Maggan och diddi. Efter det ska jag hem och lägga mig i sängen och ligga där hela dagen lång. Plugga lite spanska och bara ta det chill. Men nu måste jag skynda mg! Puss




amanda: mähä

Som en överkörd råtta sitter jag i skolan och försöker att inte somna sittandes. Jag är verkligen inte frisk just nu men måste vara i skolan idag. Ikväll ska jag slänga på mig mjukiskläderna och sen ligga under täcket hela kvällen. Bläää vad tråkigt att vara sjuk :(




amanda: rosa stigbyglar

Åkte till stallet på kvällen efter vi hade käkat mors dag-middag. Skulle endast jogga henne och böja igenom henne då hon blev vaccinerad i fredags. Hon var stel så efter vårt 20 minuters ridpass när hon var varm böjde jag henne från marken istället (ni vet med godis?) och då knakade hon till så jag tror att det satt fast nånstans. Hon måste stretchas varenda dag, helst både före och efter. Ska snart sova iallafall, jag börjar få ont i halsen :( VILL INTE! Men måste till skolan imorgon och sen får vi se hur jag mår på tisdag. Godnatt❤
Finaste stigbyglarna någonsin! Dessa är ettans som sitter på hennes hoppsadel. Red med dom idag och de var faktiskt bra, det bästa är ju att dom är rosa ;)




Isabella: underbara söndag

Söndagar är så jävla sämst men jag kan ju iallafall försöka göra det till en bra sådan. Hade sovmorgon och vaknade halv 10, värsta sovmorgonen... Sen gick jag upp och drog på mig ridkläderna och cyklade ner till stallet, tog in diddi och borstade på henne och satts på solskydd, flugluva, flugspray och lite sånt. Släppte ut henne igen och mockade och allt och nu är jag hemma igen. Ska fixa mig duscha och sånt sen ska jag in till stan och kolla på lite kläder och senare ikväll ska jag rida. Vi hörs!




amanda: hurtiga

Hej igen! Hemkommen från en långpromenad tillsammans med hundar & ägare från hundklubben så nu är både jag och milo helt utslagna av värmen. Men ska försöka att skriva det sista på min inlämningsuppgift som ska in senast idag och sen gå och soooova ute i solen! Ikväll kommer mormor och co hit för att fira morsdag och sen drar jag vidare och rider Ettan, ett lugnt pass i eftermiddagssolen, kan det bli bättre? 
Ha en otroligt bra söndag och sitt inte inne när det är så fint väder, det kommer inte jag göra så uppdateringen blir KASS idag, men kika in iallafall, ska väl hitta på något roligt åt er ;)



Isabella: det jag köpte




Isabella: nya tävlingsschabraket




Isabella: inte bloggat

Inte bloggat idag för jag är på international. Diddi och jag har fått såååå snygg outfit! Nu väntar jag på att kolla dressyren, vi hörs kanske




amanda: klagar verkligen inte




amanda: rekord!

Men vad är det jag ser, vaknar kl 12?! Helt otroligt. Det har inte hänt på ca 3 år. Men jaja, drog till hallsta igår efter jag ridit den stooora hästen (som även kallas grace och är dessutom lavendels absolut BÄSTA kompis!). Hade trevligt där borta och kom hem vid 3 ungefär sen slocknade jag haha.

Vad händer idag då.... Ska åka ner till stallet och bada min tränares häst och ikväll ska jag umgås med Daniella igen. Ha en bra lördag hörrni, jag ska försöka hitta på nå bra inlägg också❤




amanda: ändrade planer, rider stoooooor häst idag!




amanda: my only true love

Det är tur att du finns hjärtat, annars vet jag inte vart jag skulle tagit vägen ♥
 
 



Isabella: killer day

Tja allihopa! Jag sitter nu och ska in på dom sista fredagslektionerna. Vi hörs senare, pusssss❤




amanda: fredag min bästa vän

För att starta den här fredagen vill jag bara säga tack, tack till alla er som går in här varenda dag. På senaste tiden (fast vi bloggat som två påsar nötter) så blir ni bara fler och fler. Jag hoppas ni tycker om att vara här, tillsammans med oss❤

Idag då.... Sitter påväg mot skolan nu, svenskaprov nu på morgonen som var FRIVILLIGT, och jag ska göra det?! Vad gick fel där liksom. Men får försöka anstränga mig lite mer hehe nu såhär i slutet så jag kan ta sommarlov med gott samvete. Ikväll ska jag hoppa med Ettan, får se hur det går då jag inte vet hur mycket hon har gått i veckan så det visar sig väl.




Isabella: dagen

Hej på er! Idag skulle jag ju ridit båda men det blev inte så för Maggan blev skodd. Diddi iallafall var ett litet monster till en början, men i slutet blev det faktiskt jätte bra! Imorgon ska hon gå lika ordentligt igen för att lördag eller söndag drar jag ju till international horse show. Jätte kul ska det bli faktiskt, något jag ser enormt fram imot. Annars imorgon ska jag vara med några kompisar och leva ett normalt liv utanför mina bästa hästar. Får se om jagxrider Maggan imorgon eller inte, det beror ju helt på. Vi hörs imorgon iallafall! ❤




amanda: energiboost

Nyss hemkommen & blivit såå fattig, köpt alldeles för dyrt smink haha. Skulle behöva göra lite skolarbeten men jag känner att jag skiter i det nu ärligt talat. Full av energi från alla tanter (ja, det var bara tanter, jag & mamma där höhö), sådär härligt goa allihopa. Bra energiboost en annars tråkig torsdag som bara bestått av jobbiga grejer. Imorgon kickar vi veckans sista skoldag, fööööör härligt! 
Finaste julia♥
 



amanda: gårdagen

Alltså nationella i matte, var det ett skämt eller? Siktar på ett F jag :) jaja, till GÅRDAGEN... Jag och Daniella var ute och galopperade av hästarna, satan i gatan vad fort det gick! Vi red i ca en timme med blandat skritt trav och galopp men mest skritt. Myspys! Men sen då, kom hem till stallet som vanligt... Hästarna hade skött sig exemplariskt. MEN! Lavendel hade på något ställe tappat en sko när vi red :( den måste på nått sätt suttit lite löst (om hon stått förlänge i någon lerpöl eller nå) och när vi galopperade så fort som vi gjorde så måste den helt enkelt bara lossnat då vi inte hörde något och Daniella som red bakom mig såg inte heller det. Jaja vi får väl se när hon får på en ny, om vi skulle haft skon finns det folk som kan sätta på den i stallet men nu har vi ju ingen aning om vart den är eftersom vi red så pass långt. Så imorgon hoppar jag Ettan på lektion, spännande! Nu är jag iallafall på väg hem, ikväll tar jag stalledigt haha första gången på ett tag och drar på nån sminkgrej med mamma i Västerås.




Isabella: planerna för idag

Tja! Idag är planerna stallet. Jag ska dit efter skolan och luncha hästarna, efter det ska jag mocka ut bädd ur diddis box och sen även hinna rida. Sen senare ska jag även hinna rida Maggan. Sen när allt är klart tänkte jag nog sätta mig och kolla på hoppträningarna. Men vi hörs mera under dagen!




amanda: hörs imorgon bitti!

Måste få sova nu, suttit med matteboken ända sen jag kom hem från stallet. Hände en grej idag i stallet som ni kommer få reda på imorgon, godnatt❤




Isabella: världens bästa hästar!

Var iväg och "tränade" med Maggan i rytterne idag, allt gick exemplariskt! Hon va kalas att ha mer sig och ännu bättre att rida borta än hemma så det är positivt ifall det blir nån tävling nu snart. Kom hem och skulle trimma diddi. Första gånger jag hoppar upp på 4 veckor och inverkar där uppe, och helt seriöst vad vi utvecklats! Det var meningen att jag skulle få vara borta från hästarna för nu vet jag hur mycket jag brinner för detta och hur otroligt kul det är att sitta och rida. Och jädrar vad fin hon var! Världens bästa häst ❤




Isabella:

Hennes namn är Danish Dream. Och denna ponny komma vara min till världen skiljer oss åt ❤




amanda: orkar inteeee

Hej alla kåmpizar! Håller på att kötta igenom skolan, onsdagar är värst, eller hur? Mitt i veckan och allt, bläää. Ikväll ska jag åka till stallet igen, jag & daniella ska ut och galoppera/jogga hästarna på en gammal väg som är perfekt att rida på. Vi får se hur Lavendel känns idag, om hon har träningsvärk från igår så joggar jag henne bara i låg form så hon får ur allting. Sen ska jag hem och råplugga, imorgon smäller det..... Nationella i matte.
Såhär känner jag inför imorgon haha.....
 



Isabella: hej på er!

Godmorgon hurni! Hur är det med er? Men mig är allt toppen och ska ska strax kuta iväg mot skolan. Prov första lektionen och sen bara massa helvetes fysik lektioner, hatar de! Men jag är otroligt glad idag så att jag känner att detta kämpar jag igenom lätt. Vi hörs alla!




Isabella: gött!

As nice dag, sånna här vill vi ha flera av! Men imorgon är det dags och komma tillbaka till verkligheten. Maggan och diddi ska hård trimmas båda två. HÅRT, tills alla ligger 100% bra. Maggan ska jobba mycket galopp och diddi och jag ska bara jobba lösgörande, skänkelvikningar och så. Idag fick både diddi och Maggan gå lugnt. Diddi har haft en lång arbetar period och behöver lite slöare vilodagar. Men nu kör vi på igen! Vi hörs imorgon med förhoppningsvis bättre uppdatering ❤




amanda: yiiiiiha

Ni kommer inte höra något mer av mig ikväll, nyss gått en halvtimmes pw (det var jobbigt om jag får informera) och nu sitter jag bänkad framför matteboken. Nationella prov på torsdag så dags att kolla igenom HELA kursen :( hejja mig!




Isabella: ❤




amanda: en svettig ponny

Nyss mockat klart och fixat allting så ska snart hem och gå spåret med mamma! Red ut idag, galopparbete på raksträcka. Fram och tillbaka några gånger så hon fick upp flåset och hon blev sjukt svettig! Så mycket galopperade vi inte men tydligen så tyckte hon att det var jobbigt. Så nu står hon i boxen och mumsar hö helt nyduschad och nöjd❤




amanda: varför går du inte såhär inne på banan för!?!




amanda: sovmorgon

Hej! Tisdag idag och det innebär en fet sovmorgon för min del som vanligt, börjar inte förren kl 13. Nyss ätit en brunch och nu ska jag fixa lite skoluppgifter. Efter skolan ska jag åka och hämta mina stövlar som jag lämnade in igår på lagning, igen, och sen åker jag direkt till stallet! Tänkte rida ut en sväng idag också, lite galopparbete för att träna magmuskler och flåset - hon behöver mer konditon. 



Isabella: ❤❤❤

Godmorgon på er! Just nu sitter jag och äter frukost och ska strax upp och fixa klart allt innan jag drar mig vidare mot skolan, spanska prov och grejer idag! Vi hörs ❤




Isabella: natti❤




amanda: mys!

Blev ändrade planer för kvällen, stack ner till stallet och red en mysig uteritt tillsammans med Emma på lavendel! Lavendel skötte sig hyfsat bra, vi travade lite ute och det tyckte hon var superkul haha! Valde att rida barbacka, snacka om sommarkänslor gånger 100!!!




isabella: åååååh

Va till stallet dirr efter skolan och skulle fixa diddi och sen skritta ut för att sedan hem och vrål plugga, men så blev det ju inte. När jag kom ner fick jag stå och bygga hage. Diddi, maggan, luna och ettan (den amanda rider) står nu i samma hage och det funkar as bra! Just nu är jag hos mamma och precis skrivit klar svenskan som skulle in idag. Det är nu klart så nu ska jag bara packa alla grejer, gå över till pappa och där fortsätta plugga. Då blir det spanska och engelska. yeeeey!



amanda: finare ponny får man leta efter

Bild från tävlingen igår! #lycklig




amanda: lite finare ärevarv haha!

Placerad 3:a i hallsta den 19/5.




amanda: hahahaha

Alltså jag skrattar så jag gråter, bästa videon på länge!
 
 



amanda: och så var det måndag igen.....

Jag lever fortfarande på glädjeruset sen igår. Åh vad jag älskar prinsessponnyn, hon slutar aldrig förvåna mig! Så himla lugn & trevlig att ha med på tävlingsplats. Nu sitter jag i skolan och är tillbaka i verkligheten - fruktansvärt jobbigt. Slocknade redan vid 22 igår, heeeelt slut. Ikväll ska jag ta stalledigt, punkt slut. Hörs sen♥



isabella: ÄNTLIGEN!

äntligen äntligen ÄNTLIGEN! Idag fick jag betalt, jag fick reda på att allt slit och släng, all tid jag lägger ner dag på dag för att trimma min ponny ger resultat! lycklig ♥

Dagen började ju med LB:1. Vill inte ens skriva dom det, förutom att diddi var så otroligt otroligt fin väl där inne! Jag red fram henne väldigt hårt och ordentligt, det behövde hon. Hon behövde verkligen ur all energi och att jobba igenom och allt. Väl inne på banan dog hon lite, men jossan (min tränare) sa att det syntes inte alls, och när jag tittade på filmen syntes det inte heller. När jag hade fått procenten kom ett stort åsk moln över allas huvuden, procenten sög helt ärligt! Vad hon drog ner på så mycket vet jag tyvärr inte, men tydligen va det inte bra?! Hade några missar, missar som jag förstog poäng missarna av men ibland undrar man ju vad domarna ser. Men nöjd va jag! hon va kalas och hon hade aldrig nått bättre. Slutade på 60,???% men procenten strycker vi och håller på känslan istället! 
 
In mot LC:1an red vi inte fram henne längre alls. Gjorde bak och framdelsvändningar för att efter man gjort dom ligger hon oftast bra, och hon hade redan gått så lösgjord va hon. Ökade satt, galoppen satt, skritten satt och helt ärligt så satt allt. Kom in på banan, red runt lite och kände på henne. Hon va lika fin, lika stadig och lika fram för skänkeln. Började rida och shit vad fin hon var! Jag log genom hela programet och efter jag var klar visste jag att detta slutar bra, gör det inte de vet jag inte vad jag gör. Under 65% och jag börjar gråta - min tränares ord ;)
Resultatet blev 68,154% Kände bara att vi var sååå värda det. Jag har slitit, jossan har varit en stjärna som ridit diddi nu när jag inte fått ridit på 4 veckor. Jag har inte ridit diddi ordentligt (varje dag) på 4veckor och vi går in och rider på 68%. LYYYCKA! 
 
slutade på en 4de placering inviduellt och världens världens bästa lag slutade på en andra plats! nästa gång vinner vi, HEJA HEJA! 
 
Lovisa har varit och tagit massor med bilder på diddi och mig i alla miljöer hela helgen, hon skickar dom till mig imorgon så då kan ni ju förvänta er en helt del bilder, så ni får vänta tills imorgon. och vi hörs imorgon! 
 
Som jag sa! idag har jag haft världens bästa ponny i 11månader och det gick såhär bra, jag visste det! min bästa vän, min bäst bästa ♥
 



Isabella: bäst!

Bilden tagen av Beata! ;)




amanda: tredje plats

En ritt som kändes förjävlig slutade som en tredje placering och bidrog även till att laget kom tvåa, IGEN!! Super fina ponnysar och vi är grymma tjejer! Det var väldigt många fina ponnysar som tävlade idag så jag är förvånad att vi kom trea när det kändes katastrofalt. Jaja kul var det iallafall. Nu ska jag mysa framför teven en stund innan jag somnar sittandes, sååå trött! Hörs imorgon❤ om det var någon som tog kort idag, skicka gärna till [email protected] :)




amanda: åh världens bästa!!




Isabella: lycklig❤

Skriver mer när jag kommer hem! Jag har världens bästa häst❤




Isabella: klä på mig

Kommer bli en sinnessjukt lång dag med det kommer bli galet kul! Tar med mig bästa Lovisa så att all glädje följer med. Hoppas verkligen på detta nu! Komigen nu brudar! :D




amanda: come on!!

Hej! Fullspäckad dag haha. Lavendel står iallafall nybadad och med fläta i svansen❤ imorgon lastar vi strax före kl 13 men jag planerar att vara i stallet redan kl 9 för att kolla på våra tävlingar hemma en stund, sen även knoppa och det jag inte orkade göra idag måste fixas. Min bästa Julia följer med också, åh vad mys! Jag startar 14.26, hoppas hoppas hon går bra och även att alla lagmedlemmar får bra resultat, nu kör vi tjejer !!!




Isabella: önska mig lycka till ❤

Mutar min bästa lite inför imorgon, hoppas hon är lika fin som hon varit i några dagar nu!




Isabella: grymma

Grymt bra bilder är tagna! Här får ni några speak peaks ;)




amanda: välkommen lördag!

"hej heter amanda och ska ta sovmorgon, vaknar kl 10." Jag förstår inte hur folk kan sova till ca 13, det går bara inte! Fast jag somnar vid 5-6 (hemma från fester osv) så vaknar jag runt 10-snåret. Mycket irriterande om jag får säga det själv. 
 
Idag är det mycket på schemat. Jag ska hinna:
× Städa mittt badrum + rum
× Insläpp av hästarna
× Longera Lavendel
× Smörja all utrustning
× Hitta en transport (bra jobbat där amanda)
× Bada ponnyn
× Packa
× Hjälpa klubben att bygga fram hoppbana
× Åka hem och vara social med våra gäster
× Åka till daniella och tagga tävling imorgon
 
Herregud bäst att jag sätter fart.... Vi hörs väl när vi hörs, jag antar att idag kommer ni inte höra så mycket från mig.



Isabella: godmorgon!

Idag sov jag ända till klockan halv 10! Sovmorgon är det bäääääästa jag vet. Igår va jag i stallet och fixade allt på kvällen och efter det åkte jag hem och duschade och sen drog jag och Lovisa och träffade några kompisar, sjukt kul ❤ idag ska jag ner till stallet vid 11 och mocka och ståheja. Sen ska jag tvätta, skydd, schabrak, och ett täcke. Sen ska jag även rida för jossan (Lovisa är med så att hon tar kort!!! :D) och efter det ska diddi badas, sen ska de packas och hönät och allt ska fixas. Hel dag i stallet alltså. Vi hörs mer under dagen, iallafall så mycket jag hinner ❤




amanda: wow

Alltså passet idag.... Känslan!!!! Vi red över lite bommar och tränade lydnad och att de ska få med sig bakbenen och i slutet gick hon riktigt grymt! Den traven hon hade och den formen vill jag ha på söndag, då tar vi hem hela skiten. Men jag vet att det inte kommer bli så då allting blir annorlunda inne på banan :( jaja, träna träna!!! Nu ska jag mysa framför teven och imorgon tar jag sovmorgon, gaaaah ren lycka❤❤




amanda: mys innan träningen




Isabella: kan inte gå annat är bra

På söndag är det den 19. Jag tävlar på söndag och på söndag är det även 11 månader sen jag fick diddi. Kan inte gå bättre nu❤




amanda: hoppas

Supervarmt ute fast solen inte lyser, betyder bara en sak... ÅSKA! Åh jag hoppas det åskar och mullrar och regnar inatt, det är mysigt. Nu ska jag snart hem och rida ponnyn, mys.



amanda: från mig till er

På sista tiden (sen jag började gymnasiet) har jag växt som person något otroligt! Jag vet inte om det är miljöbytet (skolan är på annan ort) eller om det är mina nya underbara vänner, ni vet vilka ni är för jag vet att varenda kotte av er läser det här♥ När jag var mindre, säg för 3-4 år sedan, var jag som en liten myra. Vågade och hade inte så mycket att säga till om. Jag ville inte synas, inte höras, inte märkas. Det är så fel fel fel! Så nu kommer lilla "mamma-amanda" fram här till ER. Just för jag vet att många av er som läser är i den åldern som är såå jobbig, tro mig jag vet. 
 
Våga vara dig själv. Våga vara annorlunda. Våga säg din åsikt, för den är exakt lika mycket värd som alla andras åsikter. Våga tyck att du är fin - du behöver inte säga det högt, kolla dig bara en extra gång i spegeln och le lite, ett leende kommer du långt med. 
 
Jag är världens mest rättvisaste människa. Du behöver inte gilla mig, men för det har du inte rätten att vara otrevlig. INGEN har rätt att behandla mig eller er som en påse nötter, vi är alla lika mycket värda. Inom ridningen, inom skolan, inom allt. Vi är alla människor som mer eller mindre är exakt likadana. 
 
Våga stå ut i klassen, skrik ut svaret som läraren frågar. Tro mig, jag sitter och skriker ut svaren när mina lärare har genomgångar haha, bara för att jag vill & vågar. Jag vågar och bryr mig inte om vad andra tycker. Det ska inte heller du göra. Om jag bara hade sånt här tänk när jag var 13-14 år gammal, vart hade jag vart idag? Jag önskar att någon äldre hade bankat vett i mig och sagt till mig att SKÄRPA mig, sluta bry mig om alla andra. Den enda som bankade vett i mig när jag var i botten var min älskade pappa, "amanda, det finns folk till allt". Och tänk på det, den meningen är så jvla sann. Det finns folk som alltid måste klaga på något för att må bättre. Vi kan tyvärr inte ändra det men kom ihåg att du är så mycket starkare som inte behöver klanka ner på någon annan för att själv må bättre, right? 
 
Så nu säger jag till er alla, var er själva. Låt er inte trampas ner av andra människor, inte en enda människa på jorden har rätten att på något sätt nervärdera er. Va dig själv, det kommer löna sig i längden
Läs ALLT på den här bilden, bästa jag någonsin läst.↓



amanda: finally friday

Godmorgon! Fredag idag och det känns ju för underbart. Hela helgen kommer bestå av stall då det är tävling och banbygge och allt därimellan. Ska bli kul, hoppas det fina vädret håller i sig bara. Ikväll ska jag iallafall träna kl 19 med Lavendel. Igår fick jag ett ryck när jag satt och pluggade kl 23 på kvällen och skrev världens inlägg som kommer upp under dagen - ni lär hålla koll...
Den här bilden är sen i augusti, sååååå stor skillnad. Rumpan är ju tre gånger större nu!



Isabella: vilken sjuk dag!

Så underbart med sånna här dagar, bara vara i stallet och må bra helt enkelt. Ridit diddi, tränade program. Helt seriöst har hon aldrih varit sådär fin! Går hon sådär inne på banan börjar grinar jag efter, shit vilken känsla och shit vad fin hon var. Efter de fixade jag lite grejer och så och sen kom Sara för jag skulle rida Maggan . Tränade lite program och vi kom fram till lite saker, det är såhär att jag kommer ta hand om Maggan i hela 6 veckor när Sara opereras och då kommer det bli hårdträning för Maggan! Och ännu mer träning för diddi. Det kommer alltså resultera en värsta fit ryttare, eller? ;) skönaste är ju att jag har sommarlov då och all tid i världen! Även tittar på STORHÄST tävlingar att åka på, på vilken häst då tror ni? Ni kommer nog aldrig gissa rätt ;) haha!




amanda: om du vill asså

Darin, det ÄR lugnt om du vill bli min pojkvän. Lovar, hör av dig bara ;)



Isabella: sorry

Dålig update, men det kommer! Kan ju bara berätta att jag aldrig varit såhär glad för jag har precis tagit bort GIPSET 👍👍👍




amanda: tävlingen igår

Hade ju inga förväntningar eller något sånt innan jag ens anmälde oss till tävlingen. Men på framridningen var hon väldigt fin faktiskt! Hon låg lite på (alltså tog tag i bettet och ville springa lite för fort) och blev stundtals lite hängig i handen. Men överlag kändes det helt okej och jag tänkte tillochmed att det kanske skulle kunna gå BRA, men det skulle jag ju få äta upp senare....
 
Jag startade sist av alla i klassen, vilket resulterade i att jag var helt SJÄLV. Så ska det inte vara, hästarna ska ALLTID ha minst 1 häst som sällskap utanför banan, just för att vissa hästar kan inte vara själva. Och nu var det så att jag sitter på en sån häst, som vill ha sällskap. Så redan där var ju "allt" förstört. Ettan ville ut från banan, hon vill inte vara själv. Det var därför det gick åt skogen, hon protesterade genom hela programmet. Så det var ju tråkigt, annars tror jag verkligen att vi skulle haft en chans att få helt okej resultat, eftersom hon kändes fin på framridningen - där det var andra hästar med henne. 
 
Nu tar vi nya tag - tränar tills händerna blöder av alla blåsor. Tills vi knappt får någon luft. Tills benen skakar av träningsvärk. Vi ska åka och träna på andra platser än hemma, för att få in lite träning. 



amanda: orka sista tiden av skolan...

Åh vad skönt, påväg hem nu! Ska sätta mig vid datorn och skriva till er, har inte haft möjlighet än då jag suttit och betat av gamla nationella prov i matte hela förmiddagen, hejja hejja typ. Ikväll ska jag ner till stallet och kika hoppträningarna, funderar på att ta en promenad dit fram och tillbaka, 6 km check! Men först måste jag göra lite plugg, vi har så otroligt mycket i skolan just nu, känner verkligen att det är slutspurten. Allt som lärarna glömt under året slänger dom ut nu right?;)




amanda: första uteserveringen!




amanda: oh my god

Återkommer om tävlingen imorgon när jag har tid, vill bara mysa med familjen nu! Kan ju säga att vi kom sist, precis som jag planerat ;) såklart kommer jag berätta mer utförligt imorgon. Film kommer ni INTE få se, redan skämt ut mig inför alla på tävlingen som såg den katastrofala ritten och känner att jag inte behöver skämma ut mig för ännu fler människor - ni alltså ;) piiiiiiinsamt.
Idag har även milo varit hos frisören, kolla vad sööööt han blev! Min lilla råtta❤




amanda: såhär känner vi för den här tävlingen




isabella: "STOR"

Alla har några mål i livet. "Innan jag dör ska jag..." och allt möjligt. Men mångas mål är ha status, många som vill anses offentliga och verkligen bli just STOR. Jag skulle också kunna tänka mig att bli känd, vara stor i någon värld. Bloggvärlden, hästvärlden eller typ sjunga haha. Men om jag nu vill bli offentlig eller stor vill jag bli det på mitt vis, jag vill visa världen vem jag är och då vill jag verkligen att mina fans ska stå vi min sida för att jag är en förebild, insperationskälla eller någonting annat. Jag vill inte tro att jag en dag kommer bli känd, jag vill heller inte säga till alla er t.ex att om 5år kommer jag ligga på bloggtoppen. Ingen vet det, ingen har en aning. Och jag tror speciellt inte att man får en bra blogg för att man bloggar 5st mobilinlägg om dagen och säger vad jag gjort idag. För att få fans måste man ha något och komma med, inte bara kan du kan jag. Kan Rolf-Göran bengtsson tävla 160 på sin häst betyder inte det att jag kan det på min? Okej, kanske på hans häst, med lite träning men det är ju samma som att jag skulle börja skriva på kissies blogg, klart att folk fortfarande hade läst. more than true. 
 
Man kan alltså inte veta om man blir känd, man kan inte bestämma att imorgon kommer jag bli känd. Vissa har intressantare liv än andra, vissa är roligare och vissa följer man bara för att. Speciellt med bloggar. Bloggar skapar man på en dag, dagen efter är man inte offentlig person. Man måste kämpa för det, man måste vara smart och tänka. Men speciellt ska det bara komma automatiskt. Man blir inte känd av att länka bloggen på facebook efter varje inlägg så snälla sluta ni som gör de ;) och man blir heller inte känd för att man kopierar någon stor bloggares inlägg, heller inte om man lever något fake liv på internet eller nåt. Man ska va sig själv, visa vem man är och visa vad man går för. Då kommer man längst! Tips från coachen :P
 



Isabella: först och nästan sist

På söndag startar jag först av alla i LB och nästan sist i LC, tävling hela dagen? KÖTTA




amanda: vår utveckling såhär långt

Sitter och kollar igenom dessa videosar, kollar på vad jag har blivit bättre på och vad jag måste tänka mer på. Det är såå bra att filma sina träningar och kolla i efterhand, bara för sin egen skull.
 
Här ↓ sitter jag på Ettan för 3:dje gången.
 
Här ↓ är ungefär 8:onde gången jag sitter på henne. Ser ni någon skillnad? Det gör inte jag om jag ska vara ärlig haha.
 
Och här ↓ har jag ridit henne i 3 veckor, här ser jag skillnad iallafall. Jag vet vad hon går för och vågar rida henne lite mer. 



Isabella: snyggt

Dags och ta bort dehär nu, börjar bli riktigt skitigt :/




amanda: hejja oss

Då kör vi då.



amanda: lovar, köp den!

Ni vet på vissa anläggningar så får man ju rent ut sagt skit priser när man kommer placerad haha, men när vi var i Arboga och jag kom tvåa blev jag förvånad faktiskt. Jag vann ett läderbalsam som man sprejar på och sen torkar av med en handduk bara och lädret blir sjukt mjukt! Går 100 gånger snabbare än om man ska stå med nått kletigt balsam som man applicerar med en svamp. Jag använder den här flitigt faktiskt just för att det går så snabbt och enkelt plus att lädret mår ju bra av det! Så när den här flaskan som jag vann är slut ska jag lätt åka in och köpa en ny. Vet inte riktigt vart man kan hitta dessa men borde väl finnas överallt kanske?
Den här är det, åk och köööööp!



amanda: goooodmorgon

...... Alltså att gå upp imorse var inte att leka med, helt utmattad! Ska snart bege mig mot bussen iallafall, går bara några timmar för sen måste jag ta bussen hem igen eftersom jag måste hinna knoppa osv. Tidsinställda ligger under dagen och jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan, vi får se helt enkelt hur mycket jag hinner.




amanda: ge miiiiiiig

Alltså jag måste ha en lusitano, världens finaste häst! Lätt min drömhäst. De har steget & utseendet, kan inte bli bättre. Bara börja leta då ;)
 
 
 
 
 
 



amanda: jaha nehe

Åh vad jag skulle vilja sätta på mig skorna och bara ut & springa - men som den gamla kärringen jag är pallar inte mina höfter och knän det. Låter det bra när man är 17 barre? Nej det gör det inte. Jaja, jag vet vad som är felet och kan tyvärr inte göra något åt det. Jag får helt enkelt hålla mig till långa promenader och ridningen. Tänkte gå ut nu (råkade somna som vanligt så har lite väl mycket energi) men det regnar och är himla tråkigt ute så jag stannar kvar inne & kollar på film och pluggar. Hejjahejja! Angående tävlingen imorgon också, vi kommer ju troligtvis komma sist då vi inte kommit så långt men det gör absolut ingenting. Mitt mål är att kunna rida runt LB:2an och inte hoppa ut ur banan(!!) och förhoppningsvis kunna rida rätt gångart ;) Live-resultat får ni såklart!



amanda: hehe

Okej.... det här får bära eller brista. Imorgon startar jag & Ettan vår första tävling tillsammans. Heeeelt oförberedda är vi då hon vilat sen i fredags (!!!) och idag satt jag upp och red i endast en kvart för hon fick behandling igår så hon skulle bara gå lugnt. Imorgon blir det en timmes framridning kan jag lova, ska jobba igenom båda sidorna så gott det går. Så nu blir det att plugga lite program (bra att kunna det..) och även lite skolarbeten. Betar av det tråkiga först - alltså skolarbeten. Hörs sen!



Isabella: njuter

Solen lyser på mig och jag bara mår bäst. Vara på stället jag trivs bättre än hemma och titta på när jossan rider diddi, shit vad fin hon blivit. Här är schemat för denna veckan:
Idag: jossan rider
Onsdag: jossan rider
Torsdag: jossan rider
Fredag: jag rider henne, väldigt lätt. Bara jogga ut träningsvärken och kanske rida igenom nå program. JAG FÅR TA BORT GIPSET ❤
Lördag: rider för jossan, känner igenom allt inför tävlingen
Söndag: tävling i hallsta, aldrig varit såhär vinnarsugen ;)

Så ser denna vecka ut, nu ska jag kolla! Vi hörs ❤




isabella: MAGGAN

Annons: HÄÄÄÄR
Kolla här, riktigt fin är hon. Kanon häst, ännu en gång! om ni känner någon som är intresserade av en ung och genomsnäll häst, hör av er till sara. Det är verkligen värt de. Film från när jag red för några dagar sen.  
 



Isabella: sjukt trött, äckligt trött

Fan......




amanda: right now

Hej igen! Ska snart ut och köra lite bil så uppdaterar er snabbt. Ettan då... en kiropraktor var och kollade henne idag och det visade sig att hon bara satt fast lite, HALLELUJA! Så nu har vi fått klartecken att det är bara å rida :) Men hon måste ta det lugnt imorgon, OCH sen är det tävling! Så imorgon sitter jag upp och känner på henne, hur hon känns och så och sen därefter beslutar jag om jag stryker oss eller inte. Det ska kännas 100% bra annars skippar vi den här tävlingen. Hon har vilat i några dagar nu och jag antar att hon kommer vara superjobbig att rida, vilket absolut är förståligt men då ska vi inte heller gå ut på en tävlingsbana om vi inte är redo. Så imorgon får ni ännu en uppdaterad information. Vi kan väl hålla tummarna att hon går som en klocka imorgon och är helt fläckfri, eller vad säger ni?;) Hörs senare!




isabella: ja...

Jag säger inte att jag hatar dig, men om du blir påkörd av en buss är det jag som kör bussen.

Tur att jag har denna lilla varelse i mitt liv, annars hade det vara kaos. Min alldeles egna DanishDream ♥



isabella: nu jävlar

Hej på er! känns så skönt och skriva ifrån datorn igen, rena lyckan! precis kommit hem från stallet. Diddi fick vila då jossan kommer rida henne tis, ons och torsdag. På fredag får jag ta bort gipset och på söndag är den tävling. LC, LB i hallsta. Riktigt tråkiga klasser så vi nu börjat tränat LA:P1 men självklart ställer jag upp för laget! Det jag skulle komma fram till är att det kommer bli sååååå skönt och börja rida diddi själv varje dag igen, saknar det så enormt. Borstade och myste med henne innan hon fick gå in och äta, bara för hon är bäst ♥ Matte provet idag kändes bra, får jag F blir jag riktigt sur för nu hr jag både pluggat och det kändes bra. Ska snart ut och löpa elljusspåret, vi hörs!
När jag hade haft henne en månad↓
Nu har jag haft henne i 11månader, någon skillnad? vi har kommit mils långt. Både hon och speciellt jag, min ridningen är heeeelt annorlunda!↓



amanda: hur ska jag göra...

Fått reda på hur det är med ettan nu, ska bara hem och sen får ni också veta! Puss




amanda: måndaaag

Hej på er! Ny, jobbig vecka framför mig... Ska bara mosa igenom skolan först och ikväll ska jag till stallet. Om jag orkar tar jag en promenad dit ;) Igår när jag skulle sova kom jag på jätte bra inlägg som jag skulle skriva - kommer jag ihåg vad det var eller? Nää. Typiskt mig hahah. Jaja hörs senare :)



Isabella: natti

Börjar känna att jag har koll på matten så det känns jätte skönt! Kan alltså sova med gott samvete ikväll. Idag fick diddi gå på hackamore och bara galoppera ur all träningsvärk. Imorgon får hon nog stå då jossan kommer rida henne tis, ons och torsdag. Och på lördag rider i tillsammans och sen är det tävling söndag, aldrig varit såhär taggad! Aldrig ridit en sån fin häst som diddi går nu, in love i min häst! ❤




amanda: myyys

Hunnit varit iväg ända till Strömsholm och ridit fina Picasso, supermysig uteritt i solen❤ sen gått ut med hunden och cyklat 3 km, vad hände där liksom? Nu ligger jag iallafall och degar i sängen och kommer fortsätta göra det HELA kvällen :) huvudet knakar för jag tänker så mycket på imorgon hur det ska gå med ettan... Hoppas, HOPPAS det inte är nå allvarligt!
Klad hest




Isabella: vill döda

Just nu är jag så jävla irriterad så jag skulle kunna döda den närmsta, nej men åh vad arg jag är! Det verkligen kryper i hela kroppen på mig, fan. Kämpat som en idiot i matten nu för att klara detta prov men jag kan fortfarande inte ett piss, provet kommer säkert vara groteskt svårt också och faaaaan! Jag måste klara detta och jag kämpar för de men de går ju inte, dööö matte dööö! Drar iväg till stallet nu för att försöka lugna ner mig, snart skiter jag i det här helt! ARRRRRG@




amanda: läget just nu

Godmorgon. Mer död än levande. Igår efter stockholm drog jag till emma för att umgås med henne & kaosa runt. Kom hem inatt och nu ska jag dra på mig kläder för att åka till Strömsholm och rida lite hest. Kul! Senare idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra... känns som jag har något inplanerat men ändå inte - det återstår väl att se!
 
Läget just nu då: I torsdags märkte vi att Ettan markerade på höger fram, vilket vi tror beror på att hon sitter fast i korset för att det har något med skorna på bakhovarna att göra (en lång historia orkar inte ta upp det här). Så imorgon kommer en equiterapeut ut och ska känna igenom henne och förhoppningsvis behöver hon bara knäckas till lite här & där och massage på det så är hon back och track. Men vi får se, jag uppdaterar er så fort jag vet hur hon är. Så nu är det inte säkert att vi kan tävla på onsdag :( Supertråkigt då jag var taggad. Jaja, det är ju tävling på söndag med Lavendel iallafall men ja.... Jag kommer hålla er uppdaterade när det gäller det här men håll tummarna....



Isabella: godmorgon tråkiga söndag

Att helgen alltid måste ta slut! Och att det alltid måste sluta så tragiskt, jag och mina skolböcker. Nu ska jag ut och släppa ut hästarna och sen så ska jag hem och ta det lugnt ett tag och sen ska jag börja plugga det sista till matteprovet. Även göra engelska läxan. Åh, jag vill jag vill jag vill VERKLIGEN inte detta! Jaja, vi hörs under dagen.




Isabella: så trött!

Helt slut. Inte alls sugen på det här med att blogga just nu. Åh, vi hörs imorgon ❤




amanda: bästa färdgodisen❤❤❤




amanda: prinsessan❤❤

Åh idag ville jag inte hoppa av! Lilla skruttan gjorde allt jag bad henne om! Helt fantastisk var hon idag. Vi gjorde klockrena förvända galopper i BÅDA varven, som flytande vatten. Hon gick hög i formen, kunde länga stegen, samla och ja verkligen ALLT var frid o fröjd idag. Det behövdes ett sånt här pass, varit alldeles för mycket nu på sistone :( nu sitter jag iallafall i bilen på väg mot el stockholmo och ska lämna en hund sen hem igen. Vi hörs senare ikväll, måste sätta mig vid datan och berätta läget för er hur allt ser ut just nu.




amanda: shopping

Handlat en hurtta sele till min prins, värt varenda öre❤ lägger hellre ner lite pengar och får grejer med kvalité än köper något billigt som inte håller, eller vad säger ni? Påväg hem nu iallafall och ska direkt till stallet för att rida lavendel, mjukgörande arbete står på schemat!




Isabella: vi är påväg

Påväg mot vänsta nu. HEJA SURAS LAG!




Isabella: babe sover här

Hej på er! Ni har ju verkligen inte hört någonting av mig, orkar egentligen inte nu heller men jag känner att jag måste. Igår var jag med bästa Wilma nästan hela dagen och det var lätt de roligaste på länge! Sjukt mysigt och kul hade vi ❤ sen att diddi va en katastrof och rida gjorde inget för att hon var såååå mysig efter. Åt pizza, och sen käkade vi smält chockad och jordgubbar. Världens bästa vän! Vi var tvungna och vakna rätt tidigt idag för jag/jossan skulle rida då. Diddi var sååå himla fin! Jossan då åt mig och lära mig FEI inledande program så måste plugga, väldigt nära SM ;) eller vad tror ni, hehe! Sen har jag och Wilma typ bara tittat på film och så. Sen åkte hon hem och jag har varit och hjälpt Sara hela dagen för att imorgon tävlar hon och då ska jag ju såklart med. Men vi hörs! :* bjuder på bilderna som tagits senaste dagarna :D




amanda: trimma gulleponnyn nu




amanda: det finaste jag har❤




amanda: tuff dag

Godmorgon❤ igår morse vaknade jag upp med huvudvärken from hell, bokstavligen talat. Så jag sov hela dagen igår därav ingen uppdatering. Idag mår jag bättre och ikväll blir det ett dressyrpass med lilla ponnyn. När jag kommer hem ska jag även berätta en tråkig grej.




amanda: still alive

Hörs imorgon, idag orkar jag inte❤❤




Isabella: blivit hurtig!




Isabella: helt slut

Varför? Jag orkar ingenting! Svin jobbigt och gå upp, vill bara sova mera och mår Inge bra. Det började redan igår. Vägrar och bli sjuk! Jag är så trött så att jag orkar inte ens gå upp och ta ut hästarna. Jaja, idag kommer Wilma hit om jag inte mår såhär för då vill jag bara sova, men jag får hoppas på att det blir bättre! Ska även rida och allt senare för hon vilade igår och sen får vi ju se om någonting annat spännande händer. När jag kommer hem ska jag skriva om en upplevelse jag fick höra om igår, helt sinnessjukt! Vi hörs ❤




Isabella: VILKEN DAG!

Först stallet med Sara, sen åkte vi ner till askö och tittade på hennes bäbis! Så fiiin. Sen fick Sara ett samtal (kommer inte ta upp de här) och allt blev genast mycket mer spännande! Håller tummarna. Ikväll kanske jag alltså måste tillbaka, vi får väl se. Vi hörs❤




amanda: onsdag

Varit och flängt på Erikslund nu på lunchen med två av världens bästa tjejer♥ Lunchade på IKEA också hahah... Nu ska jag bara ha historia till kl 16 och sen får jag lyxskjuts hem av julia, sen blir det party hemma hos daniella! Superkul. Sen är vi ju lediga torsdag&fredag så det är sååå skönt. Ettan ska ridas såklart och ska lägga ner väldigt mycket tid på henne, för det var ju katastrofridning igår... Får se om vi hörs senare :)
Mina fina fina vänner, julia & carro



amanda: vilken portal har ni?

Vart man än kollar när hästtjejer länkar sina bloggar så är det ofta på den nya bloggportalen HorseWorld. Jag vet inte om det är för att det är skaparna bakom Horsespot & HorseWorld är väl portalens såkallade "kompanjon" som det är så himla populärt att ha sin blogg där nu. Men ärligt, det är wordpress vi snackar om? Jag hade en privat blogg där förut och seriöst det finns inget positivt med wordpress. Bildstorleken får inte överstiga 3MB per bild och det är inte så himla mycket så jag som tar kort med min systemkamera måste gå in och ändra bildkvalitén & storleken på bilden i photoshop innan jag laddar upp den - hur jobbigt är inte det då? Tar ju dubbelt så lång tid. 
 
Och nu är det ju så att det är sjukt många som bloggar på den här portalen så det är liksom inget mer speciellt än att blogga på blogg.se eller hur? Att vara bloggare på Horsespot är ju "speciellt" så att säga men på HorseWorld får ju alla skapa en blogg. 
 
Vi skulle väl också kunna byta om vi ville - men vi kände att det går att göra bloggen snyggare på blogg.se och vi gillar verkligen inte wordpress så vi stannar kvar här :)



Isabella: vilken dag!

shit vilken dag! I skolan idag hade vi orgentering, kötta kötta! Efter skolan va slut fick jag gå hem i världens tjockaste stickade tröja och höll på och svettas ihjäl i den här värmen. När jag va hemma bytte jag om till t-shirt och ridbyxor och åkte fort ner till stallet och red Maggan. Sara skulle filma och lägga ut i annonsen och skicka till Arnold assarsson och se om hon kan bli såld. Maggan är sjukt fin, om ni vet någon som vill ha en fin storhäst som är ca 1,60 i mkh och otroligt snäll kan ni ju höra av er! Efter det fixade jag åt diddi och sen red jag henne. Hoppade bara upp och travade och galopperade och kände på henne, kände verkligen att hon hade träningsvärk därför gjorde jag det bara så lätt som möjligt. Nu ska jag sova, en dag imorgon också! Kram ❤ en bild på Maggan, otroligt fina Maggan!




amanda: hejja hejja

Ettan idag då.... Vet inte vad jag ska säga. Idag blev det ett skit pass helt enkelt. Stundtals var hon SÅ fin verkligen, när jag travade fram och värmde upp henne innan galoppen var hon super. Inte alls FÖR hängig i munnen utan tog ett ärligt stöd från mig men bar upp sig själv bra - precis som hon ska göra! Men sen flippa hon ur efter galoppen, var helt tokig och jag blev så frustrerad. Så får hon inte hålla på! Men jaja, nya tag tills nästa pass. Hon fick ett skavsår idag vid munnen som vi såg efter ridningen, hon fick det antagligen av bettet som suttit och nypt henne på något sätt. Det var bara ett superytligt sår så det var inga problem med det men vi kommer köra på det raka bettet nu, eftersom det verkar som det tredelade sitter och nyper henne och det ska det ju absolut inte göra. 
 
Sen drog jag ju som sagt på en 4 km pw, alltså jag har nog aldrig svettats så mycket! Det var helt dövarmt, men jag ska ju absolut inte klaga men det var sjukt haha. Nu sitter jag här nyduschad och ska plugga, känns mycket bra :)
Får skärpa mig lite, har slarvat med maten supermycket i flera dagar nu! Skäms



amanda: hell yeah

Sådärjaaa!




amanda: pw i solen

Ätit nyttig mat nyss så det enda som fattas är lite motion. Så träningskläderna är på, musiken i öronen och hunden i kopplet. Let's do this! Hörs efter det❤




Isabella: en häst riden, en kvar!

Sparar den bästa till sist ❤




amanda: älskade sol

Att solen lyser när man vaknar är nog nått av de bästa som finns♥ Innan jag beger mig mot stallet ska jag mosa igenom plugg, usch så tråkigt! Helst av allt skulle jag bara vilja sitta ute i solen och inte ha några skolarbeten som hänger över axlarna men så tur i livet kan man ju inte ha.... Rider nog Ettan ute i paddocken idag, innanför dressyrstaketen som står uppe. Bra träning, hon vill lätt bara mosa igenom dressyrstaketen för hon tror att det är hoppning....



Isabella: orkar inte!

Det tar verkligen imot och gå upp nu, men jag måste! Tisdag idag och jag ska rida, full rulle helt ärligt. Mosa mig igenom skolan och efter de ner och rida, sen ska ju även allt mockas och så. Sen hem och ut och springa och speciellt plugga! Måste plugga, både engelska och matte. Wiiiii, vi hörs under dagen ❤




amanda: min vecka

Den här veckan:
 
Måndag: Plugga
 
Tisdag: Ledig. Rida Ettan. Plugga.

Onsdag: 
Skolan som vanligt. Mys hos daniella på kvällen!
 
Torsdag: Ledig. Rida Ettan
 
Fredag: Ledig. Rida Ettan + Lavendel på lektion
 
Lördag: Ev. rida Ettan. Åka till stockholm
 
Söndag: Ev. rida Ettan. 
 
Så här ser min vecka ut än så länge, blir väl antagligen ändrade planer lite här och där osv men Ettan ska iallafall ridas väldigt mycket och noga planerat då det bara är ca 1 vecka kvar tills tävlingen!!! 
Nu kör vi vännen♥



amanda: åh världens bästa vecka

Bra lyckat duktigt Amanda. Kom hem vid 5, somnade framför tvn och vaknade halv åtta. Kommer det gå lätt att somna ikväll? Njaaa. Men vilken tur att jag är ledig imorgon då hehe! Sen går jag bara i skolan på onsdag och sen är det ju långhelg + att vi firar detta på onsdag kväll med massa goa vänner hemma hos Daniella, klackarna i taket! Den här veckan kunde inte bli bättre♥ Nu ska jag skumma igenom lite skolarbeten och skriva inlägg till er. 



Isabella: svettig!

Helt svettig efter en runda PW. Körde elljusspåret runt och seriöst, konditionen måste jobbas upp! Va i skolan idag och efter det åkte jag in till tandläkaren och dom fixade lite grejer och efter det år jag kina. Sen åkte jag hem och sen ner till stallet och fixade diddi och tog in dom. Sen hem och pluggade spanska och sen ut och PW med mami. Nu ska jag duscha och sen ska jag glo film och plugga lite matte, godnatt alla ❤




Isabella: yeeepp

Slutar nu för att jag ska in till tandläkaren. Sen efter det ska jag ner och fixa diddi. Vi hörs! :*




amanda: ny design

Godmorgon!♥ Ni har förmodligen sett att vi har en ny design, den kom upp igår.Om inte, tryck f5. Det är en tillfällig design som vi kommer ha tills jag får ordning på min dator med olika bilder & typsnitt osv. Ska försöka fixa det så snabbt som möjligt men det är inte det lättaste att få hjälp. Men jag tycker ändå den är helt okej just nu, vi behövde ju verkligen byta haha det är ju knappast vinter nu. Ska iallafall knata till bussen snart som tar mig till skolan & sen kör vi igång en hel skoldag! Som sagt, ikväll tar jag stalledigt och kommer endast att gå ut & gå med hunden en långpromenad och sen dega framför tvn med mitt häfte i handen upptryckt i ansiktet - här ska pluggas! Hoppas ni får en superbra start på veckan, om inte - gör det till en superbra start



isabella: igår

 



amanda: tråk söndag

Efter en hel dag med plugg ska jag snart sova. Det där med pluggandet gav knappt nånting - känns inte så värst bra inför onsdag. Prov på 24 sidor som handlar om media, kul! Jaja, imorgon knatar jag som vanligt till skolan och är väl hemma vid 5 nångång. Tar stalledigt imorgon, behöver det! Men på tisdag och en vecka framåt är det stallet hela tiden, lägga ner 100% fokus på Ettan. Vi ska trimma trimma trimma! Hon kan inte vila nån dag innan tävlingen för då blir det kaos. Men vi hörs imorgon♥
Ni ser hur framtung hon blir, MÅSTE tränas bort! Det funkar inte alls



isabella: tonight

ikväll smäller det kompisar! Ni får nog veta snart, inom kort. detta blir gryyyymt! :D



amanda: kom igen nuuu

Snodde en bild HÄRIFRÅN på laget när vi var i Arboga. Åh det var en sån kul dag, fina ponnysar & trevliga människor! Plus i kanten var ju våra fina ritter också ;) Taggar väl om så gott det går till Hallsta, och då kör vi på en första placering eller hur brudar?!
Från vänster - Linn (som kom tvåa med B-ponny, Jennifer (som kom 5 med D-ponny), lagledare Josefin, jag (som kom tvåa med C-ponny) & Beata (som kom trea i D.ponny). LAGET KAN JU INTE BLI BÄTTRE!♥
 
 
 



amanda: plugg-dag

Innan jag ska börja sätta mig och råplugga så tänkte jag kika in här lite❤ har hunnit varit i stallet redan, gått en promenad med mamma och hunden & ätit en god frukost. La mig och sov för några timmar sen också så nu är jag redo för dagen ;) det händer inte så mycket idag förutom plugg så får väl se vad jag ska skriva om till er haha. Börja med en design ska jag väl göra också om jag har tid, det återstår att se.




Isabella: häääärligt!

Underbar morgon och jag känner mig verkligen as pepp! Ska gå upp och äta frukost och lite så och sen så ska jag sätta mig och skriva om dagens ridpass från igår. Efter de ner till stallet och fixa diddi för att jossan ska rida och sen hem och vrål plugga matte i en timme, detta måste måste måste gå! Sen ska jag tillbaka på eftermiddagen och mocka och sånt och sen när jag kommer hem måste jag plugga ännu mera matte. Men nu måste jag upp så jag hinner, pusss❤




Isabella: natti❤

nu att tårarna fått rinna klart så ska jag nu lägga mig ner och kolla på film, sen ska jag sova! Sovmorgon för min del imorgon då jag inte har utsläppet. När jag tänker på framtiden och hur det ser ut framöver så måste man gråta lite, jag älskar mig häst över allt annat och jag går verkligen genom eld och vatten för henne! Hon är det absolut finaste i mitt liv, på vilket sätt man än ser de på ❤ haha det finns nog verkligen ingen som älskar sin häst så mycket som jag gör men hon är så fantastisk så jag nästan gråter av att bara titta på henne. Hon är verkligen en Danish Dream ❤ ni får ju alltid de dom fina och bra bildena, och om det är något dåligt klipper jag ju bort de och så men den här måste jag nästan bjuda på. Vardag för min del ;)




Isabella: DIDDISTAR ❤




amanda: sakta i backarna

Efter att ha varit i stallet i ca 11 timmar så sitter jag nu hemma hos grannarna för att käka lite. Red Ettan efter tävlingen och satan rent ut sagt vilken jobbig häst jag hade! Min tränare satt upp och jobbade igenom henne i över en timme (lyx att någon annan gör det åt en hehe). Satt upp efteråt och travade av henne och det var en helt ny häst! Superskönt. Sån här träning ända fram tills den 15, då får ni passa er ;) imorgon ska jag åka på löshoppning på morgonen och efter det hem igen - inga måsten!




Isabella: ååååh

Hästen gick sååååå otroligt idag, het sjukt att jag äger henne! Kommer inlägg om ridningen ikväll om jag inte åker iväg. Martina va även där och tog över 100klick och filmer så det kommer också om inte ikväll så kommer det imorgon!




amanda: klad hest

Godmorgon! Sitter i stallet och inväntar dagens första klass - speaker som vanligt... Hoppade ju Ettan igår och jisses vad kul det var! Hon var jätte duktig och det hela slutade med en bana på ca 70 cm. Duktig häst! Det är ju tävlingar hela dagen idag så får se om jag hinner rida idag men jag skulle behöva det iallafall.




isabella: nothing like us

'Cause nothing can ever,
Ever replace you.
Nothing can make me feel like you do, yeah.
You know there's no one
I can relate to.
And know we won't find a love that's so true...

There's nothing like us,
There's nothing like you and me,
Together through the storm.
There's nothing like us,
There's nothing like you and me,
Together, oh



Isabella: bokat och klart!

Den 26 maj kommer jag befinna mig på Norrköping international horseshow! Taggad redan nu, seriöst det kommer bli såååå kul! Upp till 150 hoppning och titta på otroligt fina hästar. Men det roligaste är nog att där Norrköping international horseshow är där vi köpte diddi ifrån. Världens finaste diddi! ❤




Isabella: saknar sommaren ❤




amanda: om mina pengar växte på träd

Dör vad fint schabrak, riktigt snyggt tycker jag. Det här på en träning med blåa lindor/vita dressyrskydd - inte illa ;) Blått & guld tillsammans slår aldrig fel!
 



amanda: fridayyy

Hej, fredag idag och det känns förjäkla skönt! Ikväll ska jag........... hoppa Ettan! Spännande. Lavendel skall inte hoppas för hon tävlar i helgen så då tar jag den stora istället. Det blir premiärhoppning för oss tillsammans så det blir lugn hopplektion, vill inte göra något dumt. Men först ska jag kriga igenom skolan till kl 4 och sen hem efter det!



Isabella: godmorgon❤

Hej på er godingar! Just nu sitter jag och käkar frukost och har lite bråttom ner och ska rida, vi hörs mera sen ❤




Isabella: skapligt kry!

Sitter och tittar på tv just nu och jag orkar verkligen ingenting. Imorgon ska jag rida igen, och kanske följa med Sara och titta på hennes lilla fölis! Jag och amanda har även lite planer till er, något ni kommer gilla starkt! Mer om det sen ;) nu ska jag bara fortsätta sega, vi hörs ❤




amanda: hästis

Ridit ett pass nu då... Hon var bättre än i tisdags iallafall men ändå inte helt bra. Hon fick gå i stor hage igår så kanske därför hon inte var så hetsig idag men ändå stundtals blir det ett par diskussioner för att hon bråkar verkligen med mig! Blir jätte hängig i munnen och inte alls trevlig att rida. Hon blev som vanligt svettig så spolade av henne och sen gick vi ute i solen för att torka❤ mysig stund med en mysig häst! Nu väntar jag på maten sen blir det sängläge - orkar inte göra ett smack mer idag!




Isabella: bäbisen

Åh Saras häst har nu fått sin andra lilla bäbis! Så himla söt, han borde få bo i mitt rum. Stjärnan ❤




isabella: gipset.

japp, yes och aha. Som ni vet har jag ju fortfarande gips på min högra arm och det kommer sitta kvar där i hela 2,5 vecka till. Men varför ska det hindra mig från att rida? igår red jag för jossan på en helt NY häst, det konstiga va bara att denna nya hästen heter Danish Dream och det står att jag är ägare i passet, ni förstår inte hur fin hon har blivit! Snart är det tävling också, men gips ja men what dosen't kill you make you stronger eller vad brukar man säga? ;) 



isabella: jag suger?

Sämst på att blogga och på att göra inlägg, men nu tänkte jag sätta mig och göra lite tidinställda. Eftersom mitt liv är så fartfylt så hinner jag inte riktigt göra ordentliga inlägg så tänkte att jag blanda live med tindinställt, om det nu ploppar upp något intressant och skriva om. vi hörs! :*



amanda: det var den skoldagen

Värt känner jag. Redan på väg hem haha. Gjorde bara nationella som tog mindre än 1 timme sen fick vi gå. Kändes faktiskt bra, tyckte jag skrev det jag ville skriva och att det inte blev allt för mycket svengelska ;) men det återstår väl att se, får väl säkert F bara för det... Ska iallafall hem nu och slänga ihop något att äta och sen dra vidare och rida ettan!




amanda: yeey

Med huvudvärk från helvete ska jag snart bege mig mot skolan. Bara kämpa igenom dagens nationella och sen är det bara fredagens lektioner kvar innan jag får ta helg. Har ingen aning om när jag slutar men ska försöka rida Ettan idag, om jag orkar - min kropp samarbetar inte riktigt just nu. Ha en riktigt go torsdag så hörs vi när vi hörs helt enkelt



amanda: godnatt älsklingar, nya tag imorgon




Isabella: Valborg ❤

Valborg va grymt, kanske för jag spenderade den med världens bästa människa ❤ nu är jag på askö och tittar på Saras bäbis. Ska senare hem och fira Nova som fyllt år ju, GRATTIS! Men nu har jag inte tid med det här, pussss❤




Besökstoppen